Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos vaníliapudingos alapmuffin

Habos vaníliapudingos alapmuffin
Habos vaníliapudingos alapmuffin
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez "A" muffin alapreceptem. Nagy kedvelői vagyunk, és gyorsan készen van. Ez is az a sütiféle, aminek az alapjai minden háztartásban megtalálhatóak. Nem kell elszaladni a boltba hozzávalókért, ha hirtelen kedvem támad sütni...:)

Tényleg csak fantázia kérdése, és persze idő/kedv mikor, mivel töltöm, díszítem. De cupcake elnevezéssel sose bír...:)

Az alaptésztába szoktam keverni pl. kókuszt, darált diót, vagy a már kapszulába töltött masszákba apró csokidarabokat, meggyet, pikáns lekvárt. A tetejét lehet megszórni színes, díszítő apró cukorkákkal. 27 db lesz a fenti mennyiségből. A kapszulák átmérője (felül) 7 cm.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral kézi mixerrel alaposan kikeverjük, beleütjük a tojásokat, elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, sütőport, lisztet, kakaót, és folyamatos keverés közben apránként adjuk hozzá a tejet. Folyékony masszát kapunk, az alapos elkeverés után hagyjuk állni kb. 5 percet, addig előmelegítjük a sütőt.
  3. A muffin formákba beletesszük a papírkapszulákat, minden kapszulába 1 evőkanálnyi masszát teszünk.
  4. Tűpróbáig sütjük (tepsinként kb. 20-25 perc).
  5. Amíg hűlnek a muffinjaink, elkészítjük a vaníliapudingot. Kemény habbá verjük a tejszínhabot.
  6. Ha teljesen kihűlt a puding (kavargassuk, hogy ne bőrösödjön be), összekeverjük a tejszínhabbal.
  7. A kihűlt muffinok tetejét levágjuk, közepüket (peremüket meghagyva) egy kiskanállal nagyjából kiszedjük 1 tálba, összemorzsoljuk, és óvatosan összekeverjük a habos vaníliapudinggal.
  8. A morzsás-habos pudingkrémet visszatöltögetjük a muffinokba (ne töltsük dugig, hogy az első falatnál ne menjen ki belőle).
  9. A tetejüket rátesszük, és leheletnyi porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 987
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Muffinalapom-felturbózva, Gabys alapmuffinja felturbózva, vaníliakrémes kakaós muffin

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-04-15 19:37

Köszi Veronikám! Itthon is díjazták:) Pikk-pakk elfogyott:) Puszim: Gabi

798
vaj 12 dkg
cukor 25 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
finomliszt 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
tej 3.5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
cukor 3 ek
növényi habtejszín 4 dl