r
Nosalty Logó

Gyümölcskrém babapiskótával

NS
Gyümölcskrém babapiskótával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

543
Kalória
10.2g
Fehérje
62g
Szénhidrát
28.2g
Zsír
48.7g
Víz
327.2g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
44.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 543 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    169.2 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    372.2 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    292.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    911 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    1492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    668 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    2760 micro
  • β-crypt
    194 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2106 micro
Összesen 3259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

  1. A babapiskótát eltördeljük kisebb-nagyobb darabokra, ráreszeljük a narancs héját és ráfacsarjuk a levét, összekeverjük és a hűtőbe rakjuk, hogy megszívja magát.
  2. A gyümölcshúst pürésítjük (ha eper, vagy bármilyen más aprómagvas gyümölcsből készítenénk, akkor előtte teaszűrőn leszűrnénk).
  3. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
  4. Felhigítjukkb. 2,5 dl tejszínnel, hozzáöntjük a gyümölcsöt és gőz felett kb. 15 percig kevergetjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni (a hőkezelés végülis a tojások miatt kell, elméletileg az eredeti recept nem írja, demióta a Fiam is mendenből eszik amit nálunk lát, féleknyersen adni Neki).
  5. A maradék tejszínből kemény habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a gyümölccsel.
  6. A narancsos babapiskótát egy pohár/kehely/kis tál aljára rakjuk bőven, rákanalazzuk a krémet és a tetejét díszítjükbabapiskótával, vagy dinnyedarabokkal.
  7. Hűtőbe tesszük és teljesen lehűtjük!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p

Egy vendégemtől "örököltem" az alapreceptet egy hajszárítás alatt, csak sajnos sok bajom volt vele. Tojásfehérjéből verte a habot porcukorral. Egyszer-kétszer elkészítettem így, de aztán megmaradt egy adag, amit nem ettünk meg aznap, és a tojásfehérje a pohár alján felvette eredeti nyúlós alakját... Azóta egy kicsit máshogy készítem... Bármilyen gyümölccsel el tudnám képzelni, akár eperrel, málnával, mangóval, grapefruittal, kivivel (az aprómagokat eltüntetve belőle). De a bevállalósaknak akár lime-mal is, forró nyári estékre! A lédúsabb gyümölcsöknél maximum a felhigításnál (4. pontnál) vennék el talán fél, vagy 1 deci tejszínt.

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...