Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcskrém babapiskótával

Gyümölcskrém babapiskótával
Gyümölcskrém babapiskótával
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vendégemtől "örököltem" az alapreceptet egy hajszárítás alatt, csak sajnos sok bajom volt vele. Tojásfehérjéből verte a habot porcukorral. Egyszer-kétszer elkészítettem így, de aztán megmaradt egy adag, amit nem ettünk meg aznap, és a tojásfehérje a pohár alján felvette eredeti nyúlós alakját... Azóta egy kicsit máshogy készítem... Bármilyen gyümölccsel el tudnám képzelni, akár eperrel, málnával, mangóval, grapefruittal, kivivel (az aprómagokat eltüntetve belőle). De a bevállalósaknak akár lime-mal is, forró nyári estékre! A lédúsabb gyümölcsöknél maximum a felhigításnál (4. pontnál) vennék el talán fél, vagy 1 deci tejszínt.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Egy olaszos tésztavacsora után teljesen el tudom képzelni ezt a habos finomságot!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babapiskótát eltördeljük kisebb-nagyobb darabokra, ráreszeljük a narancs héját és ráfacsarjuk a levét, összekeverjük és a hűtőbe rakjuk, hogy megszívja magát.
  2. A gyümölcshúst pürésítjük (ha eper, vagy bármilyen más aprómagvas gyümölcsből készítenénk, akkor előtte teaszűrőn leszűrnénk).
  3. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
  4. Felhigítjuk kb. 2,5 dl tejszínnel, hozzáöntjük a gyümölcsöt és gőz felett kb. 15 percig kevergetjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni (a hőkezelés végülis a tojások miatt kell, elméletileg az eredeti recept nem írja, de mióta a Fiam is mendenből eszik amit nálunk lát, félek nyersen adni Neki).
  5. A maradék tejszínből kemény habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a gyümölccsel.
  6. A narancsos babapiskótát egy pohár/kehely/kis tál aljára rakjuk bőven, rákanalazzuk a krémet és a tetejét díszítjük babapiskótával, vagy dinnyedarabokkal.
  7. Hűtőbe tesszük és teljesen lehűtjük!
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 361
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki.

Mióta szakács: 2011.05.04.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
babakonyha: baba 12-18 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sárgadinnye krém, eperkrém, gyümölcskrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

543
babapiskóta 20 dkg
narancslé 1 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
sárgadinnye 25 dkg
tojássárgája 9 db
cukor 15 dkg
növényi tejszín 5 dl