Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors kakukkfüves sárgarépa

Gyors kakukkfüves sárgarépa
Gyors kakukkfüves sárgarépa
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a sárgarépát, és valami gyors nasira vágytam. A kakukkfű jól illik hozzá.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Adhatjuk akár köretként is, roston sült csirkemell mellé el tudom képzelni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat meghámozzuk, végeiktől megfosztjuk, megmossuk, és felvágjuk.
  2. Egy mikrózható edénybe tesszük, forró vizet engedünk alá, hogy félig ellepje.
  3. Megszórjuk morzsolt kakukkfűvel, sózzuk (én 3-4 csipetet tettem rá).
  4. Betesszük a mikróba, és maximális fokozaton (nálam ez 850 W) körülbelül 5 percig főzzük (vagy amíg meg nem puhul). Közben néha megkevergethetjük.
  5. Ha megpuhult, kivesszük a mikróból, leöntjük róla a maradék vizet egy szűrő segítségével (hogy a kakukkfüvünk megmaradjon), és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 295
elküldve: 0
receptkönyvben: 150
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilveee

Mióta szakács: 2011.02.12.
16 recept

receptkategóriák

egyéb elnevezések

főtt répa, répa mikróban

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

köleskása
köleskása Wed, 2017-03-08 10:54

Ilyet rendesen a tűzön szoktam főzni. Kár kiönteni a levét, mert nagyon finom!

nittababa
nittababa Mon, 2014-07-28 11:08

Nagyon klassz hogy ilyen gyorsan, mikróban elkészül, nagyon finom is! Én még egy kis darab vajat dobtam rá a végén, és isteni lett! :-)

Wekerle
Wekerle Mon, 2012-02-20 03:55

Bocs, de ez nekem nem világos:
"...leöntjük róla a maradék vizet egy szűrő segítségével (hogy a kakukkfüvünk megmaradjon), és tálaljuk."
Miért öntjük ki a kakukkfüves sárgarépa főzőlevet, és miért tartjuk meg a már kilúgozott kakukkfüvet?
Olyant már hallottam, hogy a szegfűszeget az anyós :-)) leszopogatja, félre teszi és ismételten felhasználja, na de kakukkfüvet?
Egyébként nemrég olvastam egy cikket ami szerint a hagyományos főzés tápértékvesztesége 45%, mikrohullámú sütőben a veszteség 100% (=az élő anyagból holt anyag lesz). Talán meg lehetne csinálni ezt az ételt kuktában gőzzel-főző betéttel is.

DrHouse
DrHouse / DrHouse Mon, 2011-03-07 19:45

Kedves Szilveee!
Jaj de jó!!!!!!!!!! Hétvégén kirándulni megyünk, és olyan köretet szerettem volna ami gyorsan megvan és finom is:) Már kicsit unalmas, hogy ilyen alkalmakkor mindig gyors rizst készítek:) A sárgarépát és a kakukkfüvet is szertjük! Tehát nagyon köszi az ötletet, bizonnyára nagy sikere lesz:)
DrHouse

58
sárgarépa 4 kis db
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 1 dl