r
Nosalty Logó

Grillezett lazac steak avokádóval és salátával

Mi van itthon
Grillezett lazac steak avokádóval és salátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

346
Kalória
31.6g
Fehérje
13.7g
Szénhidrát
19.3g
Zsír
324g
Víz
70.5g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 346 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    324 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    546 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1539 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1111 micro
Összesen 346 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1843.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    968 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    647.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    1092 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    3078 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2222 micro
Összesen 694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. A halat meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk, és 30 percig hagyjuk pácolódni. Ezalatt a joghurtot összekeverjük néhány csepp frissen facsart citromlével, sózzuk, borsozzuk és kaporral ízesítjük. Az avokádót meghámozzuk, és felszeleteljük. Csepegtessünk rá citromot, így elkerülhetjük, hogy bebarnuljon.
  2. A halat száraz forró serpenyőben megsütjük. Amikor belefektettük a serpenyőbe, nem piszkáljuk, hanem 2-3 percig hagyjuk sülni. Majd egy lapos vékony spatula segítségével megfordítjuk, és további 2 percig sütjük. A halat könnyű túlsütni, érdemes a sütésére nagyobb figyelmet fordítani. A sütés során kevés citromlevet locsolhatunk rá, és mielőtt elkészül, egy kis vajjal is megkenhetjük a halat. A szeletelt avokádóval, salátával és citrommal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 6 p

Gyakrabban kellene halat ennünk. Ez sokszor eszembe jut, és szerintem mi az átlaghoz képest többször is eszünk, de nem eleget. És most nem a panírozott halrudacskákra gondolok, hanem a "rendes" halra, amit a piacon szerzünk be, és készítjük el otthon. Némi gyakorlattal nagyon finom ételeket készíthetünk halból, egy kis utánaolvasás és próbálkozások után megtalálhatjuk azokat az ízeket, amiket szeretünk. A rántott halon túl is vannak receptek. ;)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek