Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumpsteak 8

Rumpsteak 8
Rumpsteak 8
44 perc / előkészület: 20 perc sütés: 24 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogyan dobjuk fel a nyári grillezések nemes pillanatait? Egy jó steakkel! Én és a baráti társaságom nem igazán kedveljük a nyugati "rózsaszín" hússzeleteket, a fogaink alatt harsogó, szinte nyers ételeket. Állítólag a jó steak épp ilyen, angolos. Az enyém bizony nem volt angolos, de úgy olvadt el a szánkban, mint valamiféle krém...

Steaknél a legfontosabb a jó nagy hőfok, melyet legegyszerűbb grill-brikettel, vagy faszénnel elérni. Egy jó steaket nehéz serpenyőben-sütőben elkészíteni!

Íme a biztos és izgalmas nyári sütögetést feldobó recept: 2kg hátszín, 8+8+8 perc alatt! 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Az elkészült ételt fogyasszuk különféle mártásokkal. A legjobban a tormamártás és a barbecue mártás illik hozzá, jó hideg minőségi sör, vagy testes, tanninos nehéz vörösbor társaságában.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fedeles, faszenes grillt (Weber gömbgrill) előkészítjük indirekt grillezésre (a parazsat a gömbgrill egyik felébe húzzuk). Fontos, hogy a lehető legnagyobb (250-300 fok) hőmérsékletet érjük el a grillben.
  2. A húst a hűtőből sütés előtt legalább 30 perccel vegyük ki, hogy szobahőmérsékletű legyen a sütés kezdetekor.
  3. A húst egészben a parázs fölé, a grillrácsra tesszük, a grillt lefedjük. 8 perc elteltével a húst megfordítjuk, majd a felső, sült felét sózzuk, borsozzuk a fűszerek felével. Ismét 8 percig sütjük lefedett grillen. Megint megfordítjuk, sózzuk, borsozzuk a maradék fűszerekkel.
  4. A húst 8 percre a grillrács másik felére tesszük, ahol nincs alatta parázs. Lefedjük a grillt.
  5. Az idő elteltével a húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és 10-12 percet pihentetjük. Ezt követően vékonyan felszeleteljük, majd tálaljuk.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 978
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Atya

Mióta szakács: 2015.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan nyitó, Dukan lépegető, Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

steak, grillezett hátszín, steak grillen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

713
marha hátszín 2 kg
1 ek
bors 1 ek