r
Nosalty Logó

Görög uborkasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsisef
Görög uborkasaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 140 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3588.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    2569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 558 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    253 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát meghámozzuk, leöblítjük, majd legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, és lereszeljük.
  2. A tejfölhöz öntjük a joghurtot, beletesszük a sót, cukrot, mustárt és az őrölt borsot. Alaposan összekeverjük.
  3. Az uborkát és a hagymát megfelelő nagyságú tálban többször átforgatjuk, azután ráöntjük a tejfölös krémet, és óvatosan összedolgozzuk.
  4. Tetejét megszórjuk bazsalikommal, és a hűtőbe tesszük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12729
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 09.

Ajánló

Paradicsommal díszítve tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Egyik barátnőm áradozott, hogy milyen finom salátát evett a nyaralásukon. Kifaggattam, hogy miből készült, és hogy nézett ki? Elkészítettem, és én is csak áradozom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek