Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög uborkasaláta

Görög uborkasaláta
Görög uborkasaláta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik barátnőm áradozott, hogy milyen finom salátát evett a nyaralásukon. Kifaggattam, hogy miből készült, és hogy nézett ki? Elkészítettem, és én is csak áradozom.

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg uborka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 1 ek cukor
  • 1 ek mustár
  • 1 tk só
  • csipet őrölt bors
  • csipet őrölt bazsalikom
  • 1 db paradicsom

ajánlat

Paradicsommal díszítve tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát  meghámozzuk, leöblítjük, majd legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, és lereszeljük.
  2. A tejfölhöz öntjük a joghurtot, beletesszük a sót, cukrot, mustárt és az őrölt borsot. Alaposan összekeverjük.
  3. Az uborkát és a hagymát megfelelő nagyságú tálban többször átforgatjuk, azután ráöntjük a tejfölös krémet, és óvatosan összedolgozzuk.
  4. Tetejét megszórjuk bazsalikommal, és a hűtőbe tesszük. 
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 195
elküldve: 4
receptkönyvben: 137
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
fogyókúra: AB0 diéta – AB vércsoport

egyéb elnevezések

joghurtos uborkasaláta, tejfölös uborkasaláta, görögös uborkasaláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!