r
Nosalty Logó

Görög paradicsomos zöldbab

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Teamami
Görög paradicsomos zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 153 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 307 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 34 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    478 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    2645 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    2845 micro
Összesen 153 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    829.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    956 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    5290 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    5691 micro
Összesen 307 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    846 micro
  • Lut-zea
    624 micro
Összesen 34 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, szálaira vágjuk, a fokhagymát présen keresztül nyomjuk. A paradicsomot megmossuk, aki nem szereti a héját az ételben, tegye pár mp-re forró vízbe, aztán szabadítsa meg a piros gömböcöket a borítástól.
  2. Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott paradicsomot és a fűszereket. Sózzuk, borsozzuk, utóbbit a "kevesebb, néha több" elve alapján. Szóval, épp csak csipetnyi borsot szórunk rá, legjobb a frissen őrölt.
  3. Kevergetve megvárjuk, amíg a paradicsom összeesik (pár perc), majd belesuhantjuk az egészben hagyott ceruzababokat.
  4. Míg a zöldségek párolódnak (időnként keverünk rajta és vigyázunk, hogy a paradicsom ne égjen le), egy porcelán- vagy üvegtálban a szétnyomott fokhagymát az apróra vágott petrezselyemmel és kevés olívaolajjal elkeverjük. A főtt babhoz adjuk a keveréket, s mindössze egyet rottyantunk az ételen. Ezzel kész is.
  5. Kiváló köret sültekhez, de puha kenyérrel önálló fogás is, hidegen-melegen egyaránt.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 22610
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 16.

Receptkategóriák

Görög paradicsomos zöldbab
Teamami 3 recept

Görögország.... egy időben a munkám révén sűrűn látogattam, s szinte második hazám lett. Egyszer egy helyi kis tavernában volt szerencsém ehhez az egyszerű, de fenséges ételhez, rögvest el is kértem a receptet. Évekkel később hasonló fogásra egy görög ételeket tartalmazó füzetecskében bukkantam. Képtelenség eleget készíteni belőle, mert eteti magát. A hagyma, a zöld ceruzabab, a paradicsom és a fűszerek varázslatos tánca ez az ízlelőbimbókon.

Hozzászólások

Ágicámdrágám

Nagyon jól néz ki,biztosan elkészítem.Horvátországban találkoztam el?ször a zöld ceruzababbal.Már én is gondoltam ilyen paradicsomos megoldásra,de most legalább kész receptet kaptam helyette. Köszi Ági

Teamami

Nagyon szívesen, nem fogsz benne csalódni. :)

Oli(E)va

Szia Teamami, fasolaki yahni? Mehet bele egy krumpli nagyon kis kockakra vagva...Lilahagyma melle..Fincsi, fincsi..

Teamami

:)) A krumpli nélküli változat rögzült bennem, de nem tehet rosszat benne a patates sem. :)) yasu!

Törölt felhasználó

Alig várom, hogy megcsináljam! Felcsigázott, köszi az ötletet! Szép estét! Köszi: Kata

starla92

Most készítettem el, sütöttem mellé pulykamellel amit aztán feldaraboltam és hozzáadtam...iszonyatosan jó lett, még úgy is, hogy mirelt babból készült! Tényleg meditterán íze van, köszönöm szépen a receptet, ez mostantól bekerült az "alapételek" kategóriába nálam, mert elkészíteni sem nehéz.

Panter13

Mar masodjara keszitem el. Kivalo koret kett, koszonom.

Control

Tésztát f?ztünk hozzá, sonkával dúsítva csináltam nagyon finom volt, köszönjük. A tetejére reszelt sajtot is lehet tenni. A krumplis változat sem lehet rossz, legközelebb azt is kipróbálom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?