Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gorgonzolás töltött gomba

Gorgonzolás töltött gomba
Gorgonzolás töltött gomba
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Stahl Judit receptjei között találtam. Nagyon finom, könnyen elkészíthető finomság. Én a gomba tönkjeit felhasználva készítettem köretként gombás rizst, és az egészet petrezselymes mártással tálaltam. Az általam felhasznált hozzávalókból az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 269 kalória van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat megpucoljuk, tönkjeit kitörjük.
  2. A töltelékhez a mascarponét, a szétmorzsolt gorgonzolát, a lereszelt fokhagymát, a zsemlemorzsa méretűre ledarált (vagy húsklopfolóval összetört) rozmaringos grissinit, és a leöblített, és száráról letépkedett rozmaringot megszórjuk fekete borssal, nagyon enyhén megsózzuk (a gorgonzola sós), és alaposan összekeverjük (én a botmixerrel rásegítettem).
  3. A gombafejeket tepsibe tesszük, és megkenjük az olívaolajjal. Kanál segítségével a tölteléket elosztjuk a gombafejekben.
  4. Előmelegített, 210 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
  5. Melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 175
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: töltött zöldség
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött gombafejek, sajtos töltött gomba, gorgonzolával töltött gombafejek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

527
csiperkegomba 12 közepes db
mascarpone 25 dkg
gorgonzola 18 dkg
fokhagyma 2 gerezd
ropi 5 dkg
rozmaring 1 szál
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 20 g