r
Nosalty Logó

Gombával töltött göngyölt hús

Éva házias konyhája
Gombával töltött göngyölt hús
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

632
Kalória
42.7g
Fehérje
5.9g
Szénhidrátok
48.5g
Zsír
239.5g
Víz
128.8g
Koleszterin
1.4g
Rost
3.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3160 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    239.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 632 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.4 g

Zsír

  • Összesen
    242.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5112.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2484 mg
  • Nátrium
    1908 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1197.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    231 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 3160 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

  1. A húst fölszeleteljük, és vékonyra kiklopfoljuk. Vegetával fűszerezzük, vigyázva, hogy ne sózzuk el vele az ételt.
  2. A gombát tisztítjuk, majd tetszőlegesen fölvágjuk. Majd a hagymát, fokhagymát is megtisztítjuk a héjától, és fölvágjuk kockára. A petrezselymet is előkészítjük, apróra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben kevés olajat öntünk, és pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a gombát, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. Legvégén mikor már kész, akkor petrezselyemmel megszórjuk. Én összeszoktam pürésíteni, de nem szükséges.
  4. A gomba masszát rákenjük a hússzeletekre, majd föltekerjük, és bacon szalonnával körbetekerjük. Egy hőálló edénybe sorban lerakjuk, és kevés olajjal meglocsoljuk. Sütőfóliával letakarjuk, és sütjük. Kb. 40 percig, és még utána fólia nélkül pirítjuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon régi receptem. Tökéletes azokon a hétvégeken, amikor csak gyorsan valamit készítek, nincs kedvem sokat a konyhában időzni. Alkalmanként készítem úgy is, hogy csak panírozom, ilyenkor nem tekerem be a bacon szalonnával.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...