Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombával töltött göngyölt hús

Gombával töltött göngyölt hús
Gombával töltött göngyölt hús
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régi receptem. Tökéletes azokon a hétvégeken, amikor csak gyorsan valamit készítek, nincs kedvem sokat a konyhában időzni. Alkalmanként készítem úgy is, hogy csak panírozom, ilyenkor nem tekerem be a bacon szalonnával.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst fölszeleteljük, és vékonyra kiklopfoljuk. Vegetával fűszerezzük, vigyázva, hogy ne sózzuk el vele az ételt.
  2. A gombát tisztítjuk, majd tetszőlegesen fölvágjuk. Majd a hagymát, fokhagymát is megtisztítjuk a héjától, és fölvágjuk kockára. A petrezselymet is előkészítjük, apróra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben kevés olajat öntünk, és pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a gombát, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. Legvégén mikor már kész, akkor petrezselyemmel megszórjuk. Én összeszoktam pürésíteni, de nem szükséges.
  4. A gomba masszát rákenjük a hússzeletekre, majd föltekerjük, és bacon szalonnával körbetekerjük. Egy hőálló edénybe sorban lerakjuk, és kevés olajjal meglocsoljuk. Sütőfóliával letakarjuk, és sütjük. Kb. 40 percig, és még utána fólia nélkül pirítjuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 15 764
elküldve: 5
receptkönyvben: 249
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
155 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombával töltött karaj, gombás göngyölt hús

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Fri, 2017-09-22 13:40

Amilyen könnyű elkészíteni, olyan finom. Almás rizskörettel csodás volt. Bekerült a "nagyon jó" csoportomba. Köszönöm a receptet.

642
sertés rövidkaraj 800 g
bacon 200 g
csiperkegomba 450 g
vöröshagyma 1 nagy db
fehér bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
olívaolaj 100 ml
fokhagyma 1 gerezd