Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás rakott pulyka

Gombás rakott pulyka
Gombás rakott pulyka
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

4-5 éve készítettem el először ezt az ételt, akkoriban nálunk ez volt a szokásos karácsonyi ebéd. Azonban amióta én is el tudom készíteni, gyakrabban kerül az asztalra, nem tudok egy évet várni rá.:) Minden alkalomra kiváló. Ha kicsit olcsóbban szeretnénk kijönni belőle, csirkemellet is használhatunk pulyka helyett, ugyanolyan finom lesz.:)

hozzávalók / 6 adag

  • 1 kg pulykamell
  • 1 kis üveg gomba (200 gramm)
  • 20 dkg teavaj
  • 1 nagy pohár tejföl 
  • 15 dkg sajt
  • bors
  • ételízesítő
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, és kiklopfoljuk. A hússzeletek mindkét oldalát megszórjuk borssal és ételízesítővel. (Mehet rá bőven, főleg az ételízesítő.)
  2. Egy serpenyőben a teavaj nagyjából felét felolvasztjuk, és hirtelen megsütjük benne a hússzeleteket. (A vaj másik felét sütés közben folyamatosan adjuk hozzá.)
  3. Miután a hússzeleteket kivettük, a vajban néhány perc alatt megpároljuk a gombát.
  4. Ezután a vajat egy jénai tál aljába öntjük. Rápakoljuk a hússzeletek felét, erre a gombát, majd a hússzeletek másik felét.
  5. A tejfölt befűszerezzük borssal és ételízesítővel, majd a hússzeletekre öntjük. 
  6. A tetejére sajtot reszelünk.
  7. A tál tetejével (ha nincs, akkor alufóliával) lefedve sütjük nagyjából 30 percig, aztán levesszük a fedőt, hogy a sajt szépen megpiruljon.
  8. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 072
elküldve: 2
receptkönyvben: 80
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

KisCsaj

Mióta szakács: 2013.01.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pulyka gombával, rakott pulya gombával, rakott gombás pulyka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!