Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás sertésszelet gyömbéres céklatócsival

Gombás sertésszelet gyömbéres céklatócsival
Gombás sertésszelet gyömbéres céklatócsival
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég egy borozgatós, beszélgetős "csajos" program keretében a sütés-főzés is téma volt. Jobbnál jobb ötletek kerültek szóba. Mivel nagy cékla rajongók vagyunk, barátnőm javaslatát egy kicsit másképp meg is valósítottam. Azóta már többször elkészítettem.

hozzávalók / 4 adag

gombás sertészelethez

céklatócsihoz

ajánlat

A céklatócsi más fajta sültekhez is kitűnő.

Szólj hozzá!

elkészítés

gombás sertészelethez

  1. Előző este a húst vékonyra felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Fóliázva hűtőbe tesszük.
  2. Másnap egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és beletesszük a hússzeleteket. Jól átsütjük, és letakarva félretesszük.
  3. A maradék olajba tesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, és ízlésünknek megfelelően megszórjuk kakukkfűvel. Puhára pároljuk.
  4. A gombára visszatesszük a húsokat, és fedő alatt még egy kicsit összesütjük.

céklatócsihoz

  1. A céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sót és a fűszereket. Jól elkeverjük.
  2. Felforrósítjuk az olajat, és egy-egy evőkanálnyi masszát belemerünk. Ellapítjuk, és jól átsütjük.
  3. Tányérokra tesszük a céklatócsit, és mellé merjük a forró gombás húst.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 797
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
387 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás hús céklatócsnival, gombás sertésszelet céklás tócsnival, gombás sertéshús céklás tócsnival

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

442
sertéscomb 50 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
csiperkegomba 30 dkg
kakukkfű 0 ízlés szerint
cékla 3 közepes db
tojás 1 db
finomliszt 4 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gyömbér 1 cm
olívaolaj 3 ek