r
Nosalty Logó

Gombás rakott pulyka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
KisCsaj
Gombás rakott pulyka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 720 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4318 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 720 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    271.4 g

Zsír

  • Összesen
    347.9 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6628.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    1538 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    2900 mg
  • Nátrium
    1539 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1254.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2326 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 4318 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, és kiklopfoljuk. A hússzeletek mindkét oldalátmegszórjukborssal és ételízesítővel. (Mehet rá bőven, főleg az ételízesítő.)
  2. Egy serpenyőben ateavaj nagyjából felét felolvasztjuk, és hirtelen megsütjükbenne a hússzeleteket. (A vaj másik felét sütés közben folyamatosan adjukhozzá.)
  3. Miután a hússzeleteket kivettük,a vajban néhány perc alatt megpároljuka gombát.
  4. Ezután a vajat egy jénai tál aljába öntjük. Rápakoljuka hússzeletek felét, erre a gombát, majd a hússzeletek másik felét.
  5. A tejfölt befűszerezzükborssal és ételízesítővel, majd a hússzeletekre öntjük.
  6. A tetejére sajtot reszelünk.
  7. A tál tetejével (ha nincs, akkor alufóliával) lefedve sütjüknagyjából30 percig, aztán levesszüka fedőt, hogy a sajt szépen megpiruljon.
  8. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6993
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás rakott pulyka
KisCsaj 2 recept

4-5 éve készítettem el először ezt az ételt, akkoriban nálunk ez volt a szokásos karácsonyi ebéd. Azonban amióta én is el tudom készíteni, gyakrabban kerül az asztalra, nem tudok egy évet várni rá.:) Minden alkalomra kiváló. Ha kicsit olcsóbban szeretnénk kijönni belőle, csirkemellet is használhatunk pulyka helyett, ugyanolyan finom lesz.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.