r
Nosalty Logó

Gombás-cukkinis-tárkonyos csirkenyársak

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mártika és Feri
Gombás-cukkinis-tárkonyos csirkenyársak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

A díszítéshez

Összesen 1450 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

A díszítéshez

Összesen 5800 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

A díszítéshez

Összesen 291 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    134.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 1450 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.5 g

Zsír

  • Összesen
    538.9 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    250 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3348.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    2249 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1032.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2443 micro
Összesen 5800 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 291 Kcal

Hozzávalók

A nyárshoz

A páchoz

A díszítéshez

Elkészítés

A nyárshoz

  1. A csirkemellet megmossuk, félbevágjuk, hártyáit leszedjük, kifilézzük. Felitatjuk róla a nedvességet, majd hosszanti irányban 2 cm vastag csíkokra vágjuk, majd 2x2 cm-es kockára vágjuk.
  2. Pácot készítünk:
  3. A kis csokor tárkonyt nagyon apróra vágjuk, hozzáadjuk a 4 ek étolajat, 1 mk kifacsart citromlevet, 1 ek provance-i fűszerkeveréket.
  4. A felkockázott húst egy nylonzacskóba tesszük, ráöntjük a páclevet. A nylonzacskó száját befogva a húsokat jól átforgatjuk a pácban, majd 1 éjszakára a hűtőben hagyjuk.
  5. Másnap grillezés előtt 1db kisebb cukkinit megmosunk, felkockázunk, a gombafejeket megmossuk, megtisztítjuk, kockára vágjuk, a húsos szalonnát 2x2-es kockára daraboljuk fel.
  6. Majd elkészítjük a nyársakat:
  7. A csirkemellkockákat a páclétől lecsepegtetjük. (Általában grillezéshez nem nagyon használunk olajos pácot, mert a lecsöpögő olaj az izzó parazsat begyújtja.)
  8. A hurkapálcára húzzuk a szalonnakockát, csirkemellkockát, utána a cukkinikockát, majd a gombakockát, és ismételjük újra. (Aki szereti, hagymakarikát is húzhat a szalonnakocka után.)
  9. Forróra melegítjük a grillezőt, megolajozzuk a rostélyát, és rátesszük a nyársakat.
  10. A nyársak tetejére kezdetben 1-2 percig alufóliát teszünk, majd2-3 percenként megforgatjuk, hogy mindkét oldalról átsüljenek.Akkor jó a nyárs, amikor a húsok kifehérednek.
  11. Ízesítjük, só, bors.
  12. Tálra tesszük, megszórjuk sóval, borssal, és rizzsel, parázsban sült burgonyával tálaljuk.
  13. Citromnegyedekkel, citromfűbóbitával díszítjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6047
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 24.

Ajánló

Nyársakat készíthetünk halból, bárányból, sertésből, sőt a tenger gyümölcseiből is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-cukkinis-tárkonyos csirkenyársak
Mártika és Feri 107 recept

Családi, baráti kerti grillezéshez ajánljuk az alábbiakat: A parázs izzon, és már ne lángoljon!  Füstölt húsárut, mint pl. a sonka, lehetőleg ne grillezzünk, mert a magas hő hatására rákkeltő nitrozamin vegyületek keletkeznek!  A sovány hús az erős hő hatására kiszárad, és rágós lesz.  Ne sózzuk meg soha grillezés előtt a húst, mert az nedvességet von el a húsból. Marinád használatával a hús különösen aromás és puha lesz. A megszenesedett húst vágjuk le az értékes többitől, mert policiklikus aromás szénhidrogéneket tartalmaz. A hússzeleteket csak egyszer forgassuk meg, mert különben sok levet vesztenek. Amennyiben alufóliát használunk, a matt fele nézzen a parázs felé!

Hozzávalók

A nyárshoz

A páchoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek