Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaleves 10. - répás-darált húsos

Gombaleves 10. - répás-darált húsos
Gombaleves 10. - répás-darált húsos
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kétéves kisfiamnak kerestem valami levest,  amibe van HÚS és persze zöldség is. Imádja, és nem kotorja a tányér szélére a répát.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A recept ír a végén 2 evőkanál tejszínt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát és a répát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A tisztított hagymákat apróra vágjuk.
  2. Egy lábosba a vaj felén a gombát kicsit megsütjük, majd kivesszük.
  3. A maradék vajat a lábosba rakjuk, a húst kevergetve, morzsásra sütjük. A hagymát és a fokhagymát hozzáadjuk, üvegesre pároljuk.
  4. A megsült gombát, a sárgarépát hozzáadjuk, felöntjük kb. 1,5 l vízzel. Belerakjuk a leveskockát, borsozzuk.
  5. Húsz perc főzés után belerakjuk a rizst. Még tíz percig főzzük, utána lekapcsoljuk a tüzet, a rizs megpuhul a forró levesbe.
  6. A végén még ízlés szerint fűszerezhető.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 732
elküldve: 3
receptkönyvben: 66
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Klaudia

Mióta szakács: 2011.07.04.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

darált marhahúsos gombaleves, darált húsos zöldségleves gombával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krityó
Krityó / Krityó Tue, 2011-07-12 09:22

Szia Klau!

Ez valami fenséges lehet! Már érzem a számban az ízét.... szombaton tuti, hogy megcsinálom :)
Köszi a receptet :)
Szép napot! Üdv Kriszti

285
gomba 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
sárgarépa 3 db
vaj 5 dkg
darált sertéshús 20 dkg
rizs 5 dkg
leveskocka 2 db
víz 1.5 l
bors 0 ízlés szerint