Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gofri ananászkrémmel

Gofri ananászkrémmel
Gofri ananászkrémmel
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálalni torony formába is lehet; egy gofri-"levél", krém, rá gofri és így tovább. A krémbe is lehet ananászt rakni.
(Ezzel a recepttel négy tálra valót készítettem; a képen csak azért van három, mert még a fotó készítése előtt elfogyott. Tehát nagyon finom.;-)) 

hozzávalók / 4 adag

A gofrihoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Krém: Az ananászlevet a cukorral, a tojássárgájával és a pudingporral krémmé főzzük. 
  2. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, és a kihűlt krémbe forgatjuk.
  3. Gofri: A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként adagoljuk bele a tojásokat. 
  4. A lisztet a sütőporral, fahéjjal és a kókuszreszelékkel elvegyítjük, és a masszába dolgozzuk. (Ha szükséges, ananászlével lazítjuk.)
  5. A tésztát kivajazott gofrisütőben adagonként megsütjük.
  6. Tálalás: A kész, kihűlt gofrikat tálkákba rakjuk, és a krémet ráborítjuk. :-) A tetejére ananászdarabokat rakunk. 
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 938
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsivirág

Mióta szakács: 2013.03.14.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ananászkrémes gofri, tejszínes-ananászos gofri, gofri tejszínes ananászkrémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1083
vaj 15 dkg
cukor 15 dkg
finomliszt 25 dkg
tojás 4 db
sütőpor 1 tk
fahéj 1 tk
kókuszreszelék 4 ek
ananászlé 4 ek
cukor 5 dkg
vaníliás cukor 2 dkg
tojássárgája 2 db
vaníliás pudingpor 1 ek
habtejszín 2 dl
ananászlé 2 dl
ananászkonzerv 300 g