r
Nosalty Logó

Gluténmentes túrós nudli eperszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Gluténmentes túrós nudli eperszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Nudli

Szósz

Összesen 188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Nudli

Szósz

Összesen 754 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Nudli

Szósz

Összesen 113 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.1 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.4 g
  • Cink
    209 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    162 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    20 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    96 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 754 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.7 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Nudli

  1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk. Egy közepes edénybe felkockázzuk, és engedünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  2. A krumpliról a vizet leszűrjük, majd krumplinyomóval apróra töröjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. Addig elkészítjük a szószt.
  4. Amikor a krumpli kihűlt, hozzáadjuk a túrót, a tojást, az édesítőt és a lisztet, majd pár perc alatt tésztává gyúrjuk.
  5. Egy nagyobb edényben tegyük fel a vizet forrni, ebben főzzük majd ki a tésztát. Mehet bele egy ½ tk só is.
  6. A tésztát kb. 5-6 részletben ujjnyi vastag gilisztává sodorjuk, majd 2-3 centis darabokra felvágjuk.
  7. Ha az egésszel készen vagyunk, és a víz is lobog, forr, akkor mehetnek bele a tészták. Várjuk meg, amíg a felszínre jönnek, majd 3-4 perc alatt meg is fő. Ha kész, szűrjük le, és már tálalhatjuk is!

Szósz

  1. Az epret, lehet friss vagy fagyasztott is, leturmixoljuk a vízzel. Ezután egy kisebb forraló edénybe öntjük, hozzáadjuk a fahéjat, a vaníliát, majd közepes hőfokon sűrűre főzzük.
  2. Ehhez nagyjából 15-20 percre van szükség, majd félrehúzzuk. Hagyjuk kihűlni, csak utána adjuk hozzá az édesítőt.
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1109
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gluténmentes túrós nudli eperszósszal
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek