r
Nosalty Logó

Sütőtökfánk a sütőből köretnek és magában, élesztő nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Sütőtökfánk a sütőből köretnek és magában, élesztő nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fánocskákhoz

Összesen 138 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fánocskákhoz

Összesen 554 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fánocskákhoz

Összesen 154 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    442 micro
  • β-karotin
    2239 micro
  • β-crypt
    1826 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 138 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2286.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    1640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    212 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    1767 micro
  • β-karotin
    8957 micro
  • β-crypt
    7302 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 554 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    2509 micro
  • β-crypt
    2045 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A fánocskákhoz

  1. A sütőben felezve, kimagozva megsütött tököt kikanalazzuk, és egy tál felé helyezett szűrőben hagyjuk lecsepegni, minél kevesebb víz maradjon benne, ekkor pürésítjük, vagy szitán áttörjük, hogy teljesen krémes legyen. Közben előmelegítkük a sütőt 200 fokra.
  2. A hozzávalókat egy tálban robotgéppel kihabosítjuk, majd nyomózsákba töltjük.
  3. Egy nagy sütőtálcára sütőpapírt helyezünk, erre nyomkodjuk egymástól másfél ujjnyira a tésztakorongokat, mintha csak macaront készítenénk.
  4. Azonnal tegyük a sütőbe a tálcát, és 200 fokon 5-8 perc alatt süssük készre a korongokat.
  5. Tálalhatjuk sültek mellé vagy csak savanykásabb lekvárral magában. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 244
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olajban sült burgonyafánk helyett készült ez a sütős, napsárga, sütőtökös, sós fánkocska. Mindenféle sült mellé jó, de leginkább vadak, kacsa és liba mellé ajánlom.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.