r
Nosalty Logó

Gluténmentes tejbegríztorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dorcinemeth
Gluténmentes tejbegríztorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 35% Zsír

torta

tetejére

Összesen 574 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 35% Zsír

torta

tetejére

Összesen 3438 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 35% Zsír

torta

tetejére

Összesen 224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 574 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    217.9 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3134.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1235 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.8 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2064 micro
Összesen 3438 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

torta

tetejére

Elkészítés

torta

  1. A tejet feltesszük melegíteni a tűzhelyre.
  2. Hozzáadjuk a kukoricadarát, a vaníliás cukrot, a cukrot (ebből lehet többet is belerakni, de mi nem vagyunk híve a nagyon édes desszerteknek, ezért én csak ennyit raktam bele), a margarint, csipet sót és a kókuszreszeléket.
  3. Csomómentesre főzzük. Ha kész elzárjuk, és amíg egy picit hűl, kibélelünk egy tortaformát sütőpapírral. Beleöntjük a masszát, majd hűtőbe tesszük (én egész éjszakára betettem, hogy jól megszilárduljon).
  4. A tortabevonót gőzfürdő felett 2 evőkanál olajjal felolvasztjuk, majd ha a tortaformát eltávolítottuk (érdemes egy másik tányérra áttenni, "kiborítva" a tortaformából, hisz az alja szép sima), beborítjuk a csokimázzal, és visszatesszük a hűtőbe még egy órára, hogy jól szeletelhető legyen.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2008
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Dorcinemeth 5 recept

Testvérem születésnapjára készítettem el ezt a tortát. Találtam egy nem gm. mentes receptet, és az alapján készítettem el a gluténmentes változatot. :)

Hozzávalók

torta

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.