r
Nosalty Logó

Gluténmentes mogyorós banánkenyér csokoládéöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gourmand
Gluténmentes mogyorós banánkenyér csokoládéöntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2947 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 261 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 245 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    137.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4644.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    1569 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    779 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    731 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 2947 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 261 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A banánt villával összezúzzuk, hogy viszonylag homogén legyen, a földimogyorót mozsárban összetörjük (diódarálóval ledaráljuk).
  2. A hozzávalókat 3-4 percig keverjük, míg egy viszonylag homogén állagú keveréket kapunk.
  3. Sütőpapírral kibélelt (25 cm-es) kalácsformába öntjük, és 5-7 percig pihentetjük.
  4. 10 percig 180 fokon (10 perc elteltével a tésztán éles késsel egy hosszanti, 1 cm mély bevágást ejtünk, hogy jobban nőjön) , majd 50 percig 160 fokon sütjük.
  5. Fogvájóval ellenőrizzük, hogy kellően átsült, amennyiben igen, a formából kivéve, farácson hűlni hagyjuk.
  6. A Bain marie-ban (gőz felett) megolvasztott csokoládét egyenletesen elkenjük a tetején. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25 x 10 x 8
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 982
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 20.

Receptkategóriák

Gluténmentes mogyorós banánkenyér csokoládéöntettel
Gourmand 34 recept

Ez is egy viszonylag egyszerű gluténmentes recept, a képzelet és kísérletek szüleménye. Immár csak újra össze kell dobni. Esetleg valamit még változtatni rajta...? :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.