Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes húsvéti kalács

Gluténmentes húsvéti kalács
Gluténmentes húsvéti kalács
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétkor nem hiányozhat a főtt sonka és a kaszinótojás mellől a friss foszlós kalács. Íme egy finom, jól bevált recept glutén- vagy laktózérzékenyek számára is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szodahőmérsékletü hozzávalókat egy nagy keverőtálban alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk.
  2. Meleg helyen, letakarva 40 percig, duplájára kelesztjük.
  3. Majd egy lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, és 5 egyenlő gombócra osztjuk. Amikből rudakat sodrunk.
  4. A receptvideóban jól megfigyelhető módon összefonjuk úgynevezett ötös fonással.
  5. A fonatot sütőpapíros tepsibe rakjuk, duplán lekenjük tojással, és 180 °C fokon 30-40 percig aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 423
elküldve: 2
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

reform kalács

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

474
gluténmentes lisztkeverék 500 g
porcukor 60 g
útifű maghéj 10 g
friss élesztő 20 g
tojás 2 db
laktózmentes tej 3 dl
tejföl 2 ek
vaj 50 g
4 g
tojás 1 db