Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes gesztenyetorta

Gluténmentes gesztenyetorta
Gluténmentes gesztenyetorta
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapra készültünk, de a családban többen gluténérzékenyek, és van, aki tejterméket sem fogyaszt. Így született meg ez a torta.

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a tésztához

Krém

Bevonó

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Összekeverjük a kakaóport, a jól összetört gesztenyemasszát és a sütőporral elkevert rizslisztet.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral.
  3. A tojásokhoz adagoljuk a lisztes, gesztenyés keveréket, és simára dolgozzuk.
  4. Felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan a tésztához forgatjuk.
  5. Étolajjal kikent, lisztezett tortaformába (23 cm) simítjuk.
  6. Alacsonyabb hőfokon, tűpróbáig sütjük. (Hőlég-keveréses sütőben: 180 C, kb. 25 perc).
  7. Amikor a tészta kihűlt, három részre vágjuk.

Krém

  1. A gesztenyemasszát jól összetörjük, lassan adagoljuk hozzá a meggybefőtt levét, amíg krémes állagú lesz.
  2. Betöltjük a tortát, a rétegek közé magozott meggyet szórunk.
  3. Kívülről is bevonjuk a krémmel.

Bevonó

  1. Gőz felett, 2-3 ek. vízzel felolvasztjuk az összetört étcsokoládét.
  2. Kevés étolajat keverünk hozzá, hogy szép, fényes legyen. Ráöntjük a torta tetejére.
  3. Néhány órára hűtőbe tesszük.
  4. Díszíthetjük meggyel, reszelt csokoládéval, de aki nem laktózérzékeny, tehet rá tejszínhabot is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 085
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Emily09

Mióta szakács: 2016.07.02.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rizslisztes gesztenyetorta, gesztenyekrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

839
tojás 6 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 18 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
gesztenyemassza 15 dkg
rizsliszt 7.5 dkg
gluténmentes sütőpor 1 csomag
gesztenyemassza 35 dkg
meggybefőtt 50 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
víz 2 ek