r
Nosalty Logó

Gluténmentes bolognai csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gluténmentes bolognai csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1695 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    787 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6309.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    983 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    4722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    268 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1695 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát az útmutató alapján elkészítjük (2 bögre liszthez 1 bögre víz, plusz egy teáskanál só), majd hagyjuk legalább 10 percet állni. Ez fontos, hogy felszívja a vizet a liszt. Ha túl lágy a tészta, akkor addig lehet hozzáadni lisztet, míg már nem ragad. Rendesen átgyúrjuk, majd két részletben 1,5 mm vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk.
  2. A hideg(!!!) bolognai ragut egyenletesen rákenjük a kinyújtott tésztára, ügyelve arra, hogy az egyik hosszabb oldalán maradjon egy kb. 3 cm-es sáv. A ragura jön még rá a reszelt sajt is. Azért fontos, hogy a ragu hideg legyen, mert különben ellágyítja a tésztát, és az kezelhetetlenné válik.
  3. A tésztát a lekent hosszú oldala felől nekiálljuk feltekerni úgy, hogy az üresen hagyott sávot nem tekerjük fel. A tekercset kb. 2 cm széles csigákra vágjuk, és a lelógó üres tésztát a csiga alá hajtjuk. Erre azért van szükség, hogy sütés közben ne égjen le a ragu és a kifolyó olvadt sajt, és ne ragadjon le a csiga.
  4. Előmelegített sütőben legalább fél órát sütjük 180 fokon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 944
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradt otthon bolognai ragu, de már nem szerettünk volna spagettit enni ismételten. Így született meg ez a csigarecept, amit elrontani sem lehet (és egyébként bármivel meg lehet tölteni).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek