Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes bolognai csiga

Gluténmentes bolognai csiga
Gluténmentes bolognai csiga
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt otthon bolognai ragu, de már nem szerettünk volna spagettit enni ismételten. Így született meg ez a csigarecept, amit elrontani sem lehet (és egyébként bármivel meg lehet tölteni).

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát az útmutató alapján elkészítjük (2 bögre liszthez 1 bögre víz, plusz egy teáskanál só), majd hagyjuk legalább 10 percet állni. Ez fontos, hogy felszívja a vizet a liszt. Ha túl lágy a tészta, akkor addig lehet hozzáadni lisztet, míg már nem ragad. Rendesen átgyúrjuk, majd két részletben 1,5 mm vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk.
  2. A hideg(!!!) bolognai ragut egyenletesen rákenjük a kinyújtott tésztára, ügyelve arra, hogy az egyik hosszabb oldalán maradjon egy kb. 3 cm-es sáv. A ragura jön még rá a reszelt sajt is. Azért fontos, hogy a ragu hideg legyen, mert különben ellágyítja a tésztát, és az kezelhetetlenné válik.
  3. A tésztát a lekent hosszú oldala felől nekiálljuk feltekerni úgy, hogy az üresen hagyott sávot nem tekerjük fel. A tekercset kb. 2 cm széles csigákra vágjuk, és a lelógó üres tésztát a csiga alá hajtjuk. Erre azért van szükség, hogy sütés közben ne égjen le a ragu és a kifolyó olvadt sajt, és ne ragadjon le a csiga.
  4. Előmelegített sütőben legalább fél órát sütjük 180 fokon.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 704
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Bella

Mióta szakács: 2013.03.17.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos csiga, húsos tekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

283
bolognai szósz 300 g
sajt 15 dkg
gluténmentes lisztkeverék 2 bögre
víz 2 dl
1 tk