Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes aszalvány-zabkeksz

Gluténmentes aszalvány-zabkeksz
Gluténmentes aszalvány-zabkeksz
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ideális csemege gluténérzékenyeknek kirándulásra, strandra, táborba... 

Figyelem! Garantáltan gluténmentes csak akkor lesz, ha a zab jelölten gluténmentes!  Az aszalványokat bárhogyan lehet variálni, itthon most volt egy darab ez, egy darab az! ;)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárazanyagokat kimérjük, összekeverjük.
  2. A margarint elmorzsoljuk benne.
  3. Hozzáadjuk a tojást is, és összegyúrjuk.
  4. Ezután beletesszük az aszalványokat, jól elkeverjük benne.
  5. Kis gombócokat formázunk, én mérni szoktam, kb. 25 g egy gombóc. Ezeket kilapítjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, majd közepes lángon készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 585
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

GMfamily

Mióta szakács: 2017.06.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabkeksz, aszaltgyümölcsös-keksz

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Arany Galuska
Arany Galuska Thu, 2017-06-15 12:56

Sajnos a zabról is kiderült már egy ideje,hogy Glutént tartalmaz. Tudomásom szerint nincs még "Gluténmentesítő" eljárás/technológia,amely mentesítené - akár pehelykészítés során - ezt az eredményt. Addig,amíg nincs egy gluténtartalom ténylegesen bemérve,vizsgálati eredményekkel alátámasztva,addig nem jelenthető ki teljes bizonyossággal,h az alapanyag "gluténmentes". Addig marad az egyre jobban növekvő sora a mentes növényi alapanyagoknak: kukorica,rizs,köles,hajdina(pohánka),gesztenye,mandula,tápióka...

GMfamily
GMfamily / GMfamily Thu, 2017-06-15 16:07

"Ma már elfogadott, hogy a zab fogyasztható cöliákiában anélkül, hogy a vékonybél károsodását okozná.
A problémát a kereskedelmi zabkészítmények búzával való szennyezettsége okozza, amely a gabona betakarítása, szállítása, tárolása, feldolgozása során adódik, ezért a gluténérzékenyek diétájában kizárólag a garantáltan gluténmentes zab fogyasztható."
;)

888
gluténmentes lisztkeverék 10 dkg
gluténmentes lisztkeverék 5 dkg
kukoricaliszt 5 dkg
zabpehely 20 dkg
kókuszreszelék 10 dkg
cukor 10 dkg
nádcukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 0.5 csomag
aszalt gyümölcsök 18 dkg
tejmentes margarin 25 dkg
tojás 2 db
1 csipet