r
Nosalty Logó

Gesztenyés-tejfölös palacsintatorta

Miss Lemon
Gesztenyés-tejfölös palacsintatorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintához

A töltéshez

A habhoz

444
Kalória
13.2g
Fehérje
54.3g
Szénhidrát
17.3g
Zsír
62.1g
Víz
163.6g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához

A töltéshez

A habhoz

Összesen 444 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához

A töltéshez

A habhoz

Összesen 2658 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához

A töltéshez

A habhoz

Összesen 178 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 444 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2665.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    325.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    372.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 2658 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a liszttel, sóval és kevés tejjel csomómentesre kikeverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is.
  2. A tojások fehérjét habbá verjük, a palacsintatésztába forgatjuk.
  3. Serpenyőben kevéske zsírt hevítünk minden palacsinta előtt, vékony palacsintákat sütünk. A hab miatt elég száraz, törékeny lesz a tészta, még forrón takarjuk le egy konyharuhával, úgy megpuhul annyira, hogy majd rétegezni tudjuk.

A töltéshez

  1. A tejfölt a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a tejszínnel kikeverjük.
  2. Egy tűzálló tálban vagy nagyobb tortaforma kizsírozott alján elkezdjük rétegezni a palacsintát, akár kettesével is, ha igen vékonyra sikerült sütnünk őket.
  3. Tehát palacsinta, arra gesztenyepüré, amennyire lehet, elkenve, majd meglocsoljuk a tejföllel, aztán megint palacsinta, stb. Palacsintával zárjuk a sort.

A habhoz

  1. A tojások fehérjét a porcukorral habbá verjük, majd bevonjuk vele a palacsintarakást, az oldalán is.
  2. Előmelegített sütőben pirosasra sütjük. A hab finom ropogós lesz a külsején, belül pedig puha krémes lesz még a palacsinta is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A jó házikonyha című klasszikus könyvből való a recept, de ott diós töltelékkel szerepel. Talán csak a tudat miatt, de gesztenyével is valahogy diós ízű lett. Nagyon finom!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...