Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés kuglóf vörösáfonyával

Gesztenyés kuglóf vörösáfonyával
Gesztenyés kuglóf vörösáfonyával
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel itt Ausztráliában nem lehet kapni gesztenyemasszát, nagyon megörültem, amikor legalább gesztenyelisztet kezdtek árulni egyes boltokban. Vettem is belőle, és megpróbáltam gesztenyepürét/krémet készíteni belőle, de annak nem megfelelő. Nem igen ízlett nekem, sem a családnak. Hiába a friss vagy fagyasztott gesztenyemasszának nincs párja.

Így aztán a maradék gesztenyeliszttel kellett valamit kezdeni. Ezt a receptet találtam az interneten, csak annyit változtattam rajta, hogy én vörösáfonyát tettem bele mazsola helyett, amit eredetileg a recept ajánlott. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kávéhoz, kakaóhoz nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt bemelegítjük 180 fokra. 
  2. A tojásokat a cukorral habosra verjük elektromos kézi habverővel, hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat.
  3. A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük az áfonyával együtt, és a tojásos keveréket hozzáöntjük. Jól elkeverjük.
  4. A kuglófformát erősen kivajazzuk, és liszttel szórjuk be. 
  5. A masszát beleöntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük, kb. 60 perc.
  6. Rácsra borítjuk, ha kihűlt, porcukrozzuk, és szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x8 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 559
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kuglóf vörösáfonyával, kuglóf gesztenyeliszttel, gesztenyelisztes kuglóf

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eletke
Eletke / eletke Sat, 2013-06-01 20:18

SZiasztok!
Vki keszitette mar gesztenye masszaval??
abbol mennyi kellene bele,mivel en itthon lakom, igy nem hiszem,h a gesztenyeliszttel kellene probalkoznom.;-)
koszonet
e

radulyica
radulyica Wed, 2013-03-27 08:03

Koszonom!Viszont Kivanok Kellemes Husveti Unnepeket!Jo sutest fozest!!!

radulyica
radulyica Wed, 2013-03-27 02:23

Kedves Veronika!
Ne haragudj de csak ma lattam a kerdesedet!A dobozra az van ra irva Chestnut Puree a ceg neve
SABATO 435 gramm Made in France!! Vilagos drapp szine van es egy gesztenye levellel van rajta termeszetesen szinesben,A Safewaynal az Internacional Foodnal keresheto ha van!!!!Hat igen Melbourne hires lett az elmult par eve sok mindent lehet kapni,sokszor nagyon borsos aron de legalabb van!Sok szerencset!!Ha van valami kerdesed szivesen valaszolok!! Ica

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-03-27 05:32

Kedves Ica! Nagyon nagyon koszonom a valaszt, igy mar biztosan konnyebb lesz keresni, es nem neznek ugy ram mint egy idiotara...:-) te is biztos tudod, hogy van ez!?:)
Kivanok neked Kellemes Husveti Unnepeket! Veronika

radulyica
radulyica Tue, 2013-03-26 10:16

En itt Melbourne lakom de szinte mindenhol kapni minden Delliben vagy olyan nagy raktar aruhazban,
pont most szombaton lattam!!Konzerv, dobozos de nagyon sok lesz belole!!Igazabol sok mert ebbe kell meg lazitas kepen a tejszin, cukor,rum vagy rum aroma!!Ki ki izles szerint!Mi csinaltunk belole gesztenye puret,gesztenyes tortat!/igaz azt nem en csinaltam de adtam a gesztenyet hozza/es gesztenyes pozsonyi kiflit is!!Mind finom lett!!!Itt most osszel jon a szezonja is de az remesztoen sok munka,1-2 alkalommal megcsinaltam a sok pucolast,de tul rovid az elet ehhez!!Vagyis ha nem muszaly akkor meg miert??Ez nagyon finom!!Sok szerencset remeljuk meg fogod talalni?!!!Udv Ica

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-03-26 11:08

Kedves Ica! Tudod, az az igazsag, hogy Melbourne, vagyis a keleti orszagreszen sokkal jobb ellatas van, mint itt. A lanyom volt ott nem egyszer a ferje rokonainal, es meselte, hogy mennyivel jobban lehet vasarolni, es mi minden van ami itt nincs. En is nagyon szeretem a gesztenyet, de azert nyers gesztenyebol biztosan nem allnek neki, mert az tenyleg nagyon sok macera. Esetleg meg annyit, ha megtudnal mondani/irni, hogy mi van rairva a dobozra.....chestnut puree, vagy chestnut paste, es a gyarto vallalat nevet, vagyis a brand-name. Igazan koszi, hogy segitessz, udvozlettel: Veronika

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-03-26 07:48

En Perth-ben lakok, remelem itt is megtalalom, - te hol laksz? Amit irtal, az konzerv dobozos vagy fagyasztott? Nagyon koszi az infot, meg fogom keresni. Udv. Veronika

radulyica
radulyica Tue, 2013-03-26 04:40

De lehet kapni itt Australiaban is gesztenye masszat! Ha az ember varosban lakik csak el kell jutni egy Dellibe es ott, vagy meg a Safeway is arulja!Doboza $5,99 vagy a Dellibe $6,50!En mindig ezt hasznaltam idestova 55 eve! Francia gyartmany!

387
finomliszt 15 dkg
gesztenyeliszt 10 dkg
sütőpor 2 tk
vörösáfonya 10 dkg
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
tej 1.5 dl
tojás 3 db