Nosalty Logó

Gesztenyés kosárkák Kárai Dávidtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Ezen a képen: Gesztenyés kosárkák Kárai Dávidtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A gesztenyés töltelékhez

A tojáshabhoz

Összesen 651 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A gesztenyés töltelékhez

A tojáshabhoz

Összesen 3899 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A gesztenyés töltelékhez

A tojáshabhoz

Összesen 322 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 651 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    213.9 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    997 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2665.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    1482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.4 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1877 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1843 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 3899 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 322 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyés töltelékhez

A tojáshabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, porcukrot és a sót egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és alaposan elmorzsoljuk benne.
  2. A tejszínhez hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük benne, majd az egészet hozzáadjuk a tésztához, és cipóvá gyúrjuk.
  3. Fóliába csomagolva 45 percre a hűtőbe tesszük.
  4. A pitetésztát kinyújtjuk, és kivajazott formákba tesszük. A tetejét villával megszurkáljuk, majd 175 fokos sütőben 6-7 perc alatt elősütjük.
  5. Kivesszük, és félretesszük kicsit hűlni.

A gesztenyés töltelékhez

  1. A gesztenyés töltelékhez a gesztenyemasszát és a tejszínt egy lábosba tesszük.
  2. Belekaparjuk a vaníliarúd magjait, hozzáadjuk a cukrot, rumot, és az egészet kézi habverővel jól elkavarjuk.
  3. Közepes lángon, 15-20 perc alatt jó sűrűre főzzük, közben többször megkeverjük, mert könnyen odakap.
  4. Ha sűrű, elzárjuk alatta a lángot, és hagyjuk langyosra hűlni.
  5. A kihűlt krémhez kézi habverővel hozzákeverjük a tojást, és az így kapott tölteléket az elősütött kosárkákba töltjük.
  6. 175 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt készre sütjük és kivesszük hűlni.

A tojáshabhoz

  1. A habhoz a tojásokat egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már habos, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és jó keményre felverjük.
  2. A tojáshabot habzsákba töltjük, és a kihűlt piték tetejére nyomjuk.
  3. A habot karamellizáló pisztollyal kissé megsütjük, vagy visszatesszük a sütőbe, és grillfokozaton néhány perc alatt rásütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 9179
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édes, vendégváró falatkák. A tojáshabot akár el is lehet hagyni a tetejéről, és mondjuk csokival nyakon önteni!

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyés töltelékhez

A tojáshabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!

20 laktató egytálétel 1 órán belül

Kolbász, sonka, virsli, tejföl, sajt... Ezekkel mind-mind laktatóbbá és ízletesebbé tudjuk varázsolni ételeinket. Mellé egy kis zöldség vagy rizs/tarhonya, és kész is az ebéd!