r
Nosalty Logó

Gesztenyés kosárkák Kárai Dávidtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Gesztenyés kosárkák Kárai Dávidtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A gesztenyés töltelékhez

A tojáshabhoz

Összesen 651 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A gesztenyés töltelékhez

A tojáshabhoz

Összesen 3899 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A gesztenyés töltelékhez

A tojáshabhoz

Összesen 322 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 651 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    213.9 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    997 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2665.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    1482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.4 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1877 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1843 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 3899 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 322 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyés töltelékhez

A tojáshabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, porcukrot és a sót egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és alaposan elmorzsoljuk benne.
  2. A tejszínhez hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük benne, majd az egészet hozzáadjuk a tésztához, és cipóvá gyúrjuk.
  3. Fóliába csomagolva 45 percre a hűtőbe tesszük.
  4. A pitetésztát kinyújtjuk, és kivajazott formákba tesszük. A tetejét villával megszurkáljuk, majd 175 fokos sütőben 6-7 perc alatt elősütjük.
  5. Kivesszük, és félretesszük kicsit hűlni.

A gesztenyés töltelékhez

  1. A gesztenyés töltelékhez a gesztenyemasszát és a tejszínt egy lábosba tesszük.
  2. Belekaparjuk a vaníliarúd magjait, hozzáadjuk a cukrot, rumot, és az egészet kézi habverővel jól elkavarjuk.
  3. Közepes lángon, 15-20 perc alatt jó sűrűre főzzük, közben többször megkeverjük, mert könnyen odakap.
  4. Ha sűrű, elzárjuk alatta a lángot, és hagyjuk langyosra hűlni.
  5. A kihűlt krémhez kézi habverővel hozzákeverjük a tojást, és az így kapott tölteléket az elősütött kosárkákba töltjük.
  6. 175 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt készre sütjük és kivesszük hűlni.

A tojáshabhoz

  1. A habhoz a tojásokat egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már habos, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és jó keményre felverjük.
  2. A tojáshabot habzsákba töltjük, és a kihűlt piték tetejére nyomjuk.
  3. A habot karamellizáló pisztollyal kissé megsütjük, vagy visszatesszük a sütőbe, és grillfokozaton néhány perc alatt rásütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 12115
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 13.

Receptkategóriák

Édes, vendégváró falatkák. A tojáshabot akár el is lehet hagyni a tetejéről, és mondjuk csokival nyakon önteni!

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyés töltelékhez

A tojáshabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek