Gesztenyés kosárkák Kárai Dávidtól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
11g porcukor42 kcal
-
1g só0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
A gesztenyés töltelékhez
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
3g rum6 kcal
-
9g tojás12 kcal
A tojáshabhoz
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
651
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
65g porcukor252 kcal
-
3g só0 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
A gesztenyés töltelékhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
225g habtejszín657 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
16g rum37 kcal
-
55g tojás69 kcal
A tojáshabhoz
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
Összesen
3899
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
20.7g finomliszt75 kcal
-
5.4g porcukor21 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
12.4g vaj89 kcal
-
1.7g tojássárgája5 kcal
-
2.1g habtejszín6 kcal
A gesztenyés töltelékhez
-
20.7g gesztenyemassza37 kcal
-
18.6g habtejszín54 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
1.3g rum3 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
A tojáshabhoz
-
6.6g tojásfehérje3 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
Összesen
322
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 307 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
651
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.5 g
Zsír
-
Összesen 213.9 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 997 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2665.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 307 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 645 mg
-
Nátrium 1482 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427.4 g
-
Cukor 144 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 340.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1877 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 141 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 403 mg
-
Retinol - A vitamin: 1843 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 405 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 507 micro
Összesen
3899
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
322
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g finomliszt
-
65 g porcukor
-
0.5 teáskanál só
-
150 g vaj
-
1 db tojássárgája
-
25 ml habtejszín
A gesztenyés töltelékhez
-
250 g gesztenyemassza
-
225 ml habtejszín
-
1 db vanília
-
4 ek cukor
-
2 ek rum
-
1 db tojás
A tojáshabhoz
-
2 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
3 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a lisztet, porcukrot és a sót egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és alaposan elmorzsoljuk benne.
- A tejszínhez hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük benne, majd az egészet hozzáadjuk a tésztához, és cipóvá gyúrjuk.
- Fóliába csomagolva 45 percre a hűtőbe tesszük.
- A pitetésztát kinyújtjuk, és kivajazott formákba tesszük. A tetejét villával megszurkáljuk, majd 175 fokos sütőben 6-7 perc alatt elősütjük.
- Kivesszük, és félretesszük kicsit hűlni.
A gesztenyés töltelékhez
- A gesztenyés töltelékhez a gesztenyemasszát és a tejszínt egy lábosba tesszük.
- Belekaparjuk a vaníliarúd magjait, hozzáadjuk a cukrot, rumot, és az egészet kézi habverővel jól elkavarjuk.
- Közepes lángon, 15-20 perc alatt jó sűrűre főzzük, közben többször megkeverjük, mert könnyen odakap.
- Ha sűrű, elzárjuk alatta a lángot, és hagyjuk langyosra hűlni.
- A kihűlt krémhez kézi habverővel hozzákeverjük a tojást, és az így kapott tölteléket az elősütött kosárkákba töltjük.
- 175 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt készre sütjük és kivesszük hűlni.
A tojáshabhoz
- A habhoz a tojásokat egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már habos, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és jó keményre felverjük.
- A tojáshabot habzsákba töltjük, és a kihűlt piték tetejére nyomjuk.
- A habot karamellizáló pisztollyal kissé megsütjük, vagy visszatesszük a sütőbe, és grillfokozaton néhány perc alatt rásütjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 209
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 13617
- Feltöltés dátuma: 2018. január 13.
Receptkategóriák
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Dávid
350 recept
Édes, vendégváró falatkák. A tojáshabot akár el is lehet hagyni a tetejéről, és mondjuk csokival nyakon önteni!