r
Nosalty Logó

Diós-lekváros töltött kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-lekváros töltött kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 1290 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 10312 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 393 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2463.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1058 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 1290 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.9 g

Zsír

  • Összesen
    586.1 g
  • Telített zsírsav
    247 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    2205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19711.2 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    409 mg
  • Kálcium
    8463 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    1921 mg
  • Foszfor
    6740 mg
  • Nátrium
    2025 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    37 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1101.9 g
  • Cukor
    568 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3330 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    758 micro
  • Kolin:
    1175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3263 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1403 micro
Összesen 10312 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 393 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

  • 5 dkg vaj (vagy sütőmargarin)

Elkészítés

A tésztához

  1. Puha vajból vagy sütőmargarinból, lisztből, porcukorból, sütőporból és a tojássárgákból tésztát gyúrunk. 2-3 órát pihentetjük a hűtőben, átgyúrjuk és vékonyra, 2-3 mm-re kinyújtjuk.
  2. A formáknál nagyobb átmérőjűre szaggatjuk és az olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal kikent formákba nyomkodjuk. Ha kész, mindegyikbe teszünk egy kis kanál házi baracklekvárt, aztán mindegyiket megtöltjük 1 evőkanál dióhabbal, illetve annyival, hogy a formát teljesen kitöltse.
  3. A dióhabhoz felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá, majd tovább verve hozzászitáljuk a porcukrot és végül belekeverjük a darált diót.
  4. Sütőben megsülnek. Nem kell a tésztát elősütni, anélkül is teljesen átsül a töltelékkel együtt. (Akinek - mint nekem - nincs ez a hagyományos formája, és pl muffin sütőben, vagy mini tortaformában csinálja, annak én egy kicsit laposabb kivitelű, 8 cm átmérőjű tortácska formákat ajánlok. Mindegyikbe fél ek lekvárt, 2 ek dióhabot teszek és 180 fokon 15-18 perc kell nekik a sütőben.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4792
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor készítem, mert nagyon finom és sokáig puha marad!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek