Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenye tekercs 3.

Gesztenye tekercs 3.
Gesztenye tekercs 3.
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogy ne mindig csak hagyományos gesztenyepüré legyen a gesztenyemasszából, a család örömére gyors sütit alkottam. A legjobb benne, hogy habos, és mégsem gejles!

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta elkészítése előtt egy villanytűzhely tepsijébe zsírpapírt teszünk, pici liszttel meghintjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét keményre felverjük, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, amivel továbbverjük. Verés közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is. Végül lassan adagolva, óvatosan kevergetve, hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is.
  3. Beleöntjük a tepsibe, elsimítjuk, és az előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Sütés után tiszta konyharuhára borítjuk, feltekerjük, pár percig pihentetjük, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt, kihűtjük teljesen a piskótát. 
  5. A krémhez gesztenyemasszát lereszeljük (egy keveset díszítéshez félreteszünk).
  6. Felverjük a tejszínt.
  7. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, és hozzákeverjük a már felvert tejszínt.
  8. A kihűlt piskótát kinyitjuk, a krém 2/3-val megkenjük, és feltekerjük.
  9. A megmaradt krémmel kívülről egyenletesen bekenjük, megszórjuk a félretett gesztenyemasszával. Recés késsel szeleteljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 34x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 873
elküldve: 1
receptkönyvben: 115
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

hétpettyes

Mióta szakács: 2011.03.04.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés sütemény, habos-gesztenyés tekercs

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hétpettyes
hétpettyes / hétpettyes Sun, 2011-06-05 22:44

:-)) Én még nem fagyasztottam le, de az ötlet nem rossz, legközelebb lehet hogy kipróbálom én is.
Köszönöm.

kiscsibe
kiscsibe Sat, 2011-05-21 23:46

Elkezdtem sütni és az anyagok kirakásánál jöttem rá, hogy kimaradt mennyi margarin kell a krémbe

hétpettyes
hétpettyes / hétpettyes Fri, 2011-05-27 22:37

Kedves KISCSIBE köszönöm az üzenetet! Bizony ez szarvas hiba, gyorsan kijavítom: 10 dkg margarin kell. Remélem ez nem szegte kedvedet a sütitől :_)

kiscsibe
kiscsibe Fri, 2011-05-27 23:42

Köszönöm, egyáltalán nem evette el a kedvemet. Megsütöttem pontosan ennyi vajjal. Nagyon finom lett és ami még számomra fontos gyorsan és könnyen készithető. Azóta már mégegyet sütöttem, mert az első azonnal elfogyott. Ennek a felét lefagyasztottam, kiváncsi vagyok rá, hogy igy is élvezhető-e.

578
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 púpozott ek
szódabikarbóna 1 késhegynyi
gesztenyemassza 25 dkg
porcukor 15 dkg
növényi tejszín 2.5 dl
margarin 10 dkg