Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Geszetenyegolyó 7.

Geszetenyegolyó 7.
Geszetenyegolyó 7.
45 perc / előkészület: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőmnél ettem ilyet először. Tőle kértem el a receptjét. Egy munkahelyi vacsorára készítettem el, amelyen nagy sikert arattam vele. Volt olyan munkatársam, aki a pacalpörije mellé is tett párat, nehogy vacsi utánra elfogyjon a  tálról :).

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A még fagyos gesztenyemasszákat reszeljük le a reszelő legkisebb fokán .Egy tálban kedverjük össze a kekszdarával.
  2. Mikróban olvasszuk fel a margarint, majd keverjük a tálban lévőkhöz.
  3. Szórjunk bele porcukrot ízlés szerint, vigyázva arra, hogy a gesztemassza eleve édes.
  4. Kezdjük el összegyúrni. Ha nem áll össze a massza, csak akkor tegyünk bele tejet. A masszát ha összeállítottuk, tegyük hűtőbe kb. 20 percre.
  5. A hűtőből kivéve gesztenye nagyságú golyókat formázzunk a masszából. Előre készítsük el mindet, hogy utána már csak csokizni kelljen.
  6. Gőz fölött melegítsük fel az étcsokit, s keverjük bele a fél dl olajat.
  7. Fogpiszkálóra szurkáljuk, és úgy mártjuk a csokiba, hogy egy kis kerek rész kimaradjon.
  8. Tálcára tegyünk sütőpapírt, s arra tegyük a gesztenyegolyókat. Elkészítés után hűtőben tároljuk. Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 081
elküldve: 7
receptkönyvben: 193
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Hajninka

Mióta szakács: 2011.06.22.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés-csokoládés golyók, gesztenyés bonbon étcsokiba mártva

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vali08
vali08 Tue, 2012-11-13 13:22

Csak egy kérdés.Mégpedig, hogy ne legyen fujtós, mit tegyek bele a masszába? A Kókuszgolyónál lekvár ami kell bele és így nem fujtós. Előre is Köszönöm a választ!

Hajninka
Hajninka / Hajninka Tue, 2012-11-13 21:04

Kedves Vali08! Ha úgy gondolod, én egy kis tejet ajánlanék.Lekvárral is biztosan finom lenne, de szerintem elvenné a gesztenye ízét. Üdv Hajninka

Hajninka
Hajninka / Hajninka Wed, 2012-06-27 20:36

Kedves Áfonyababa!Megsúgom neked, hogy én is s tettem a legutóbbiba. Nagy táblás Party ét tortabevonóval készítem.Üdv Hajninka

Áfonyababa
Gastro love / Áfonyababa Wed, 2012-06-27 13:28

Nagyon jó a recept! Mára csináltam meg egy kert-partyra, én elégedett vagyok vele, remélem a vendégseregnek is ízleni fog:) Tettem egy pici rumot is a masszához, nagyon finom lett. Milyen tortabevonót használsz amúgy? Köszi a receptet!

588
margarin 25 dkg
kekszmorzsa 50 dkg
gesztenyemassza 50 dkg
porcukor 2 ek
tej 2 dl
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl