r
Nosalty Logó

Csokis gesztenyegolyók piskóta alapon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szöszi konyhája
Csokis gesztenyegolyók piskóta alapon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótalaphoz

A gesztenyegolyók készítéséhez

A töltelékhez

Összesen 601 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótalaphoz

A gesztenyegolyók készítéséhez

A töltelékhez

Összesen 4802 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótalaphoz

A gesztenyegolyók készítéséhez

A töltelékhez

Összesen 258 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 601 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    192.5 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2229.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    641.1 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    359 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 4802 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 258 Kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A gesztenyegolyók készítéséhez

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. 5tojásból piskótatésztát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét elkezdjük habbá verni. Mikor már kemény, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját. Végül a sütőporral vegyített lisztet.
  2. Nagy tepsiben megsütjük, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  3. 75 dkg gesztenyemasszát kiolvasztunk, és 8 dkg porcukorral és 4 cl rummal összegyúrjuk. Cseresznye nagyságú golyókat készítünk. (Érdemes előre elkészíteni mindet.) Hústűre szúrva olvasztott csokoládéba mártjuk.
  4. Kb. 15 dkg csokit gőz fölött kiolvasztunk, és 6-7 cl olajat adunk hozzá. A piskótát körberakjuk a csokis gesztenyegolyókkal, majd még egy "emeletet" teszünk rá.
  5. Töltelék:2 dl tejszínt keményre felverünk a cukorral, és 15 dkg gesztenyemasszát dolgozunk bele, és hozzáadjuk a rumot és a habfixet. Habzsákba töltjük, és a kis üregeket kitöltjük a krémmel.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5676
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Receptkategóriák

Csokis gesztenyegolyók piskóta alapon
Szöszi konyhája 13 recept

Karácsonyi készülődéskor találtam rá erre a receptre, melyet aztán el is készítettem. Nagy sikere volt, mivel nagyon finom és igen látványos sütemény. Tanács kezdőknek: a csokival akkor jó dolgozni ha 43-45 fokos. Érdemes több piskótát egyszerre "építeni", míg az egyik hűl, illetve megköt, addig a másik készül. Így nem csúsznak le a gesztenyegolyók!

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A gesztenyegolyók készítéséhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek