Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyegolyó variációk

Gesztenyegolyó variációk
Gesztenyegolyó variációk
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt hiszem, úgy kezdődött annak idején, hogy a mélyhűtőben találtam egy kis gesztenyemasszát és elkezdtem gondolkodni, mit is lehetne készíteni belőle. Majd szép lassan elkezdtem kísérletezni, miben lehetne megforgatni őket, ami nem csak kiemeli a gesztenye ízét, hanem plusz aromát is ad neki. Végül a kakaós, fahéjas illetve a mogyorós lett a befutó. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A forgatáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint kikeverjük a porcukorral.
  2. Hozzáadjuk a rumot, majd a darált kekszet és végül a gesztenyemasszát.
  3. Egyenletesen összegyúrjuk, kis golyókat formázunk belőle.
  4. Meghempergetjük őket cukrozatlan kakaóporban, fahéjas cukorban és darált mogyoróban.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 037
elküldve: 4
receptkönyvben: 148
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kohári Barbara

Mióta szakács: 2011.07.05.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós gesztenyegolyó, mogyorós gesztenyegolyó, fahéjas gesztenyegolyó

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ssmagdi
ssmagdi Sun, 2011-12-25 17:12

Nagyon jól néz ki.Ügyes vagy. Holnap én is megcsinálom.Remélem az enyémek is jól fognak kinézni.
Kösz a receptet.

753
gesztenyemassza 25 dkg
porcukor 10 dkg
kekszmorzsa 10 dkg
margarin 15 dkg
rum 3 ek
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
porcukor 5 dkg
törökmogyoró 5 dkg