Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gázkeksz 2. - sajtos-tejfölös tallér

Gázkeksz 2. - sajtos-tejfölös tallér
Gázkeksz 2. - sajtos-tejfölös tallér
122 perc / előkészület: 120 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, régi recept. Sok lesz belőle, de mindig elfogy!

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet nagy tálba öntjük, és belekeverjük a sütőport és a sót.
  2. A vajat elmorzsoljuk a lisztben.
  3. Belekeverjük a reszelt sajtot.
  4. Hozzáadjuk a tojásokat.
  5. A tejföl segítségégvel összegyúrjuk a tésztát, amíg teljesen össze nem áll egy nagy tésztába.
  6. 1-2 cm nagyságú golyókat gyúrunk belőle.
  7. Gázon, sajtos tallér sütőben megsütjük.

  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 109 299
elküldve: 19
receptkönyvben: 612
elkészítve: 28/45
Facebookon megjelent: -

szakács

RegiÉva

Mióta szakács: 2011.01.10.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos tallér, sajtos ropogós, gázkeksz

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zzzi
Zzzi Mon, 2015-08-31 23:31

Azért nem ropog mert van olyan sütő aminek más a profilja és az vastagabbat süt. Nekem is az első puhát sütöt nagymamám mondta hogy ezért. Beszereztem egy másikat az vékonyabbat csinál. A tészta kicsit keményebb legyen, amikor elválik az edénytől és a kezeden sem ragad a tészta akkor jó.

Dorka1204
Dorka1204 Sun, 2014-02-23 08:54

Sziasztok ! nekem az lenne a bajom, hogy miután kisült a tészta nem ropog meg semmi hanem csak nyúlik málik. A sütőpor lehet a gond vagy túl lágy lenne a tészta ?

FMarcsi91
FMarcsi91 Wed, 2012-10-03 17:30

Kedves lányok
az ostyasütőt pont most hozta a futár, igy Andi segítségével neki tudok fogni az ostya sütésének,az Andi álltal megadott honlapon belehet szerezni különböző méretekben,és nem is olyan drága! köszi Andi a segítséget!

acsni
Gemini84 / acsni Mon, 2012-02-06 18:07

Szia! Tegnap megsütöttem a tallért. Egy problémám volt vele, hogy nem ropogós. A sütés után 10 perccel már olyan volt, mint ami meg van szivalkodva. És ezután sem lett jobb a helyzet, miután állt. Mi lehet a baj? Amúgy az íze nagyon finom!

RegiÉva
RegiÉva / RegiÉva Fri, 2012-03-02 08:40

Szia!
Ez nem lesz soha ropogós, a tészta lágy hozzá (én pont ezért szeretem) Nem tudom hogy tároltad de én nem szoktam dobozba rakni, csak le szoktam takarni.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Thu, 2012-01-19 20:12

Szia, Ma felavattam az új tallérsütőt és a Te recepted alapján készítettem a tésztát. Minden jól sikerült, nagyon fincsi lett. Köszönet érte. Üdv, Andi

RegiÉva
RegiÉva / RegiÉva Fri, 2012-03-02 08:43

Szia! Örülök, hogy sikerült és hogy ízelt :)
Nekem lenne egy kérdésem hozzád: nekem is kellene új sütőt vennem hol sikerült neked venni? Ja és milyen gázos vagy villanyos?
Köszi és bocs a zargatásért

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2012-03-05 09:38

Szia, a sütő gázos és a férjemet leptem meg vele karácsonyra. Mozgósítottam az egész családot a felkutatására ( szerencsére jó nagy van) és egy távoli rokon egy kis szabolcsi faluban egy kis műszaki boltocskában talált rá egy utolsó darabra. Az eladó azt mondta, hogy már nem gyártják, mert lesz majd helyette egy másik fajta. Így szerencsénk volt. A neten itt találtam amúgy:
http://www.edenyek.hu/index.php?route=product/category&path=58_113
Remélem sikerül majd Neked is beszerezned. Üdv, Andi

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág Thu, 2012-01-12 10:50

Tallérsütő: mintha két lapos edény lenne egymáson, hosszú nyele van és belül rácsos. Gázon egyik majd másik oldalra fordítva kell megsütni a benne levő tésztát, hogy átsüljön.

Piacon vagy bárhol ha valami furcsa dolgot látok megkérdezem, hogy mire használható?

Nagyon sokszor vásároltam ilyen módon hasznos dolgokat pl: mint a kekszsütő, vagy csavaros felmosó

RegiÉva
RegiÉva / RegiÉva Tue, 2011-04-19 14:16

Elég unalmas az biztos, főleg ha egynél nagyobb adagot csinálsz (csak erős idegzetűeknek :) )

Petrusss
Petrusss Mon, 2011-04-18 16:59

Nagyon fincsi, csak olyan unalmas ki sütögetni a sajtos lapokat.

Lidi
Lidi Wed, 2011-03-09 16:33

1 kg liszthez 3,5-4 dkg só kell!Akkor az igazi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-05 14:34

30éve sütöm, sütőpor nélkül, nekünk így is jó.Köménymagot őrőlve szoktam belerakni.Egy evőkanál só kell bele.

RegiÉva
RegiÉva / RegiÉva Fri, 2011-02-04 10:41

Kedves Tobzoska! A sajtos tallér sütő rendes neve ostyasütő, két alumínium lapja van, amit egymáshoz kell szorítani, és a gázra tenni, nekünk kb 40 éve megvan. (így elég nehéz elmagyarázni, inkább nézd meg a google-n). :) Raktam be egy hivatkozást, ott van kép, de nekem régebbi van...

Kedves Rozsné! Sóból kb. 2 teáskanál kell, de igazából még sosem mértem ki (az enyémben nem is lehet érezni néha ).

Kedves Zvargaz! Ezt sajnos csak ostyasütővel lehet csinálni, mert a gofrisütőnek túl mélyek a lyukai... Én is a nagymamámtól kértem el a sütőt, előtte próbáltunk keresni valamit, amivel lehet helyettesíteni, de sajnos nem tudtuk...

zvargaz
zvargaz Fri, 2011-02-04 09:53

Ha nincs sajtos tallér sütőm, lehet valamivel helyettesíteni? Gofrisütő? Balgaság?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-04 08:35

Nem tudom mi az, sajtos tallér sütő. Hogy néz az ki egyáltalán?

Sylvafa
Sylvafa Thu, 2011-02-03 20:28

Nagyon fini!
Köménymagot szoktam hozzá adni. Feldobja!

RegiÉva
RegiÉva / RegiÉva Fri, 2011-02-04 08:05

Én nem szeretem, azért nem raktam bele, de lehet kipróbálom, mert így nem tudom abbahagyni. Próbáljátok meg hogy nem pirosra sütitek, hanem picit nyersebbre, akkor olyan fini :D

704
finomliszt 100 dkg
vaj 25 dkg
sajt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
tejföl 3 dl
tojás 2 db
0 ízlés szerint