r
Nosalty Logó

Sajtos tallér - ahogy Kyngu készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos tallér - ahogy Kyngu készíti
adag
Előkészítés
perc
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 748 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5226 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 365 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1862.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    983 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 748 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.2 g

Zsír

  • Összesen
    272.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13035.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    2554 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    3020 mg
  • Nátrium
    6884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2671 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1328 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 5226 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 365 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztben a sót elkeverjük, margarinnal összemorzsoljuk.
  2. Reszelt sajtot, a tojást, tejfölt és a sütőport hozzáadjuk (meg lehet kóstolni, elegendő-e a só).
  3. Jól összedolgozzuk, és diónyi gombócokat formálunk belőlük.
  4. Tallérsütőben, kekszsütőben (kinek milyen eszköz áll rendelkezésére otthon) megsütjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 33315
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 11.

Ajánló

Ha semmiféle tallérsütő nincs otthon, hallottam már olyat is, hogy gofrisütőben készítette el valaki! Előtte kikenjük zsíradékkal a sütőt, és elkészítjük a tallérokat!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mi sajtos tallért minden egyes ünnepre szoktunk sütni + amikor nagyobb összejövetelre is készülünk, mert szinte ez a legkelendőbb. Meghozza az étvágyat is! :D Kicsit sok idő, mire mind megsül, de érdemes vele elszórakozni! :)

Hozzászólások

arkcsiga

Hol lehet tallérsüt?t venni? és így is hívják?

Törölt felhasználó

Szia! Nekünk az a nagyon régi gázon melegíthet? fajta van, de én úgy tudom, h ilyet pl. piacon lehet a leghamarabb kapni! Vagy esetleg meg kell nézni, ahol különböz? edényeket lehet vásárolni. Pl. Kika-ban, konyhafelszereléses üzletekben...

Törölt felhasználó

Szia, ha még aktuális, találtam pár helyet ahonnan lehet rendelni. :) http://www.edenyek.hu/index.php?route=product/category&path=58_113 http://www.mikonyhank.hu/shop/termekek/179/99/sajtos-taller-keszitok/sajtos-taller-sutok/sajtos-taller-suto-normal-meret-detail

Törölt felhasználó

Szia! Köszi, ha tönkremenne - jó lesz! ;)

Tévésámán

Erre én is kíváncsi lennék... Már régóta szeretnék "otthonsütött" tallérokat készíteni

Törölt felhasználó

Sziasztok! En kb jo egy eve a Vateran rendeltem!Aki szeretne sutot venni keressen ra a Vateran.

Törölt felhasználó

Szia! Nahát, ott már tényleg minden megtalálható! :) Köszi az infót!! :)

Anyosz

Kedves Kyngu! Nekem egy békebeli orosz elektromos ostyasüt?m van, amit ma ki akartam próbálni a recepted alapján, a fele mennyiségb?l. Sajnos nem sikerült, mert leragadt. Tettem hozzá még margarint, úgy is leragadt és beolajoztam a süt?t akkor is. Tudnál esetleg tanácsot adni?

Törölt felhasználó

Szia! Hmm, ez nem jó hír, pedig garantálhatom, hogy nem szabadott volna odaragadnia! Mi mindig ezekkel a mennyiségekkel "dolgozunk". A süt?t csak a legels? tallérok sütésénél vajazzuk ki jobban, mert utána már nem is kell. Mint említettem, a mi masinánk nem elektromos, hanem nekem kell mozgatnom a gázon, hogy alul - felül is melegedjen, kb. fél perc alatt sül meg egy tallér. Ahogy írtad, én a gofrikkal járok így, h egyik sütésnél odaragad (de úgy hogy alig bírom utána lekaparni) máskor viszont nagyon jól sikerül. Tanácsoltak nekem olyat, hogy arra is figyeljek milyen margarin vagy milyen liszt kerüljön bele a sütimbe - ez esetben a tallérba! Margarint mindig Ramát használunk, lisztb?l pedig búzalisztet. Sajnálom, hogy odaragadt, de ezeket tudnám tanácsolni... megkérdezem majd anyumat is, hátha ? többet tudna segíteni... :)

akkaja

Teli találat a fiaimnál! 2 napon belül a harmadik adagot sütöm... a férjem is hordja be a munkahelyére nasizni... Köszi

Törölt felhasználó

Kapós lett akkor, tényleg! De ezzel mindig így lesz.. bármikor sütöd, nem fog maradni bel?le, ezt már én is észrevettem! Bárhová vittem, szépen lassan elfogyott... :D

akkaja

Január óta minden harmadik napon sütnöm kell! Imádjuk! Az utolsó alkalommal csak füstölt sajt volt itthon... Nagyon finom lett úgy is! :)

Törölt felhasználó

H?ha, az igen! Nem semmi - füstölt sajttal még nem is próbáltam! :)) Jó étvágyat hozzá! ;)

czihatildi

Szia! Már én is jártam úgy, hogy le ragadt a tészta, de ha meg várom,hogy nagyon forró legyen a süt? akkor nem ragad le a tészta, egy próbát megér.

Törölt felhasználó

Így van! Én pl. a gofri sütésnél is ugyanígy szoktam járni, meg kell várnom, hogy nagyon forró legyen a süt? és utána minden rendben lesz a sütéssel!

Dorka1204

Sziasztok ! nekem az lenne a bajom, hogy miután kisült a tészta nem ropog meg semmi hanem csak nyúlik málik. A süt?por lehet a gond vagy túl lágy lenne a tészta ?

Törölt felhasználó

Szia! Miután összedolgoztad a tésztát (még nyersen), milyen az állaga? Könnyen tudsz gombócokat formázni bel?le? Lehet még liszt hiányozhat bel?le, els?re erre tudok gondolni..

hidewatch

Szia! Nekem, miután megsült, nem jött ki a süt?b?l, gyakorlatilag "szilánkosra" törve, kikaparva tudtam kiszedni, pedig be is olajoztam a kézi gázos süt?met. Mit rontottam el? Mennyire kell összenyomni a süt?t? Egyébként a kipiszkált darabok isteniek voltak, olyan jó lenne, ha sikerülne!

hidewatch

SIKER!!! Az el?z? hozzászólásom után változtattam pár dolgon, újra megpróbáltam, és tökéletes lett! A lényeg: Vajjal kend ki a gázos süt?t, és zárt állapotban forrósítsd fel annyira, hogy sisteregjen benne a vaj (ezt szinte látni is lehet, ahogy kinyitod, hogy ilyen kis zsírbuborékocskák képz?dnek). A közepes átmér?j? gázfejet használd, és a legnagyobb lángon. Tegyél bele annyi tésztát, hogy semmiképpen se lógjon ki oldalt amikor összenyomod, és nyomd össze teljes er?b?l, amennyire csak fizikailag lehetséges. Az els? oldal sütésénél mindenképpen figyelj arra, hogy össze legyen szorítva. Az els? oldalt kb 45 másodpercig, a másodikat kb 20-25 másodpercig sütöttem, és így nagyon finom lett, teljesen ropogós, még másnap is! Köszi a receptet! (Én el?ször olajjal kentem ki a süt?t, és az nem m?ködött, teljesen beleragadt a süt?be a cucc + tényleg nagy lángon kell csinálni, el?ször nem mertem alápörkölni :D)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek