Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garnéla spanyol módra

Garnéla spanyol módra
Garnéla spanyol módra
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó pár évvel ezelőtti, kanári-szigeteki nyaralásunk emlékeihez tartozik ez az étel. Egyik este megkóstoltuk... nem tudtunk szabadulni az ízétől, annyira finom volt, hogy utána szinte minden este ettük.
Olyan igazi mediterrán ízvilág... friss garnéla, fokhagyma, a ropogós bagett és a finom spanyol olívaolaj, amit kitunkolhatunk...!
Ez egy tipikusan spanyol étel, amit főételnek is készíthetünk (a garnélák számától függ). A legkisebb Tapas-bároktól kezdve, szinte mindenhol megtalálhatjuk.
A mi szép, magyar, nyári estéinken is ide varázsolhatunk egy kis mediterrán hangulatot ezzel a tulajdonképpen rendkívül egyszerű és egyszerűen elkészíthető, mégis annál sokkal különlegesebb, finomabb étellel.
Biztos siker.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát megtisztítjuk, és kb 1/2 cm-es kockákra, (de lehetnek kicsit nagyobbak is), darabkákra vágjuk.
  2. A garnélákat, ha kell megtisztítjuk, (a bélcsatonájukat eltávolítjuk). A héjukat rajtuk is hagyhatjuk.
  3. Egy széles aljú serpenyőben az olívaolajat felforrósítjuk. Beledobjuk a fokhagymát, amit pár pillanatig sütünk. Beleszórjuk a chilit is, ezt is kicsit megfuttatjuk az olajon. Amint megérezzük a chili illatát, már jó is. 
  4. Ezután beletesszük a  jól szárazra itatott garnélákat, és mindkét oldalukat 1-2 percig sütjük. Szinte csak addig, míg szép rózsaszínűek lesznek, és összegömbölyödnek.
  5. A legvégén megszórjuk a megvágott petrezselyemmel, megfuttatva ezt is kicsit, összekeverjük, és már kész is van.
  6. Kis tálkákba elosztjuk a garnélákat, a fokhagymát, gyengén megsózzuk, és rámerjük az összes olívaolajat is. 
  7. Friss ropogós bagettel a legfinomabb, ezt kínáljunk hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 060
elküldve: 2
receptkönyvben: 180
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

Gambas Al Ajillo, fokhagymás garnéla

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

790
garnéla 50 dkg
fokhagyma 1 fej
chili 1 kk
olívaolaj 1.5 dl
petrezselyem 1 csokor