Nosalty Logó

Fűszeres sült répa- és zellercsíkok

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sütőtök89
Ezen a képen: Fűszeres sült répa- és zellercsíkok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 965 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 114 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    929 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 241 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2876.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    2082 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    36869 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 965 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1825 micro
  • β-karotin
    4348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 114 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát megpucoljuk hámozóval, és lemossuk. Eztán négybe vágjuk hosszában, kb. kettőbe keresztben. A zellert is megpucoljuk, és kisujjnyi csíkokra vágjuk.
  2. Fogunk egy nagyobb wokot vagy serpenyőt, és felmelegítjük benne a zsiradékot. Beletesszük a répát, befűszerezzük, rázúzzuk a fokhagymát, és alaposan átforgatjuk.
  3. Eztán fedő alatt pároljuk meg kis lángon, félpuhára (nem szabad teljesen megpárolni!).
  4. Eztán vegyük lel a fedőt, és gyújtsunk alá jó nagy lángot. Néha átkeverve előbb főzzük el az összes kis levét, ami párolás alatt keletkezett, majd kicsit kapassuk oda. Bátran!
  5. Ilyenkor úgy kell kinéznie a répának, hogy picit feketés-barnás szélűre ég, karamellizálódik és sül. Ha úgy érezzük, kevés a zsiradék, nyugodtan tegyünk alá még egy kanállal, az nagyon jót tesz neki. Még forgassuk át párszor, keverjük meg, és öt perc alatt kapassuk oda minden részét picikét.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 210
  • Össznézettség: 98067
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Ajánló

Amilyen rém egyszerű, olyan finom, és el lehet felejteni "a répa unalmas és nyulaknak való" gondolatokat, mert ez bármilyen jóféle sült hús mellé megállja a helyét. Vagy akár fokhagymás-petrezselymes tejfölbe mártogatva!:) Ajánlom zöldségellenes családtagoknak, ezidáig kenyéren élő férfiaknak, meg bárkinek, aki kedvet kap hozzá, hogy egészségesen is jót egyen.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sütőtök89 66 recept

Semmi különös, improvizáltam, és istentelen jól sikerült.:D

Hozzászólások

Geroklemi

Kedves Süt?tök89! A zellert is így sütjük? :-) Külön-külön, vagy egyszerre? Bocs, csak a tisztán látásért! :-)

Sütőtök89

Nyugodtan süsd ?ket egyszerre, szerencsére ugyanolyan tulajdonságokkal bírnak és viselkednek f?zés-sütés közben. :) Én szoktam csak répából is, vagy zellerrel vegyesen. Kedvemt?l és a h?t?m belsejét?l függ.

Szélné Éva

Kedves Süt?tök89! Én a nap bármely id?szakában tudok enni, úgyhogy ebb?l a finomságból ebben a percben tudnék lakmározni. Mind a két összetev?jét nagyon szeretem. El is fogom hamarosan készíteni. Zellert vékonyra szelve szoktam rántani, nagyon finom. A répát is próbáltam már, de az finomabb párolva. További kellemes sütést-f?zést kívánok. Üdv: Éva

Kriszdent

Szia kedves Süt?tök89! A cékla nem paleo-ellenes, ugye? Én megveszek a sült cékláért, és mindig rakok bele azt is!

Sütőtök89

Egész nyugodtan, a cékla szuper, és paleo! ;)

Törölt felhasználó

Kedves Süt?tök89! Köszönöm a remek receptet! Aki még nem sütött répát, az nem tudja, mit hagy ki. Rendszeresen sütöm husi mellett. Most az egészséges, alacsony szénhidráttartalmú köretem problémája is megoldódott :)

Sütőtök89

Kedves Ördögök Öreganyja! (jaj, ez nagyon tetszik! :D ) Nagyon örülök, hogy kaptál egy újabb köret-alternatívát, ez valóban egy áldásos csoda minden egészségtudatosnak, fogyózónak. Én is imádom! :)

firstlady

Kedves Süt?tök89! Háromféle zsírt is felajánlasz a hozzávalók között. Biztosan ad hozzá egy finom plusz ízt a zsír, de gondolom, olajjal is elkészíthet?. Ugye?

Sütőtök89

Olajjal is elkészíthet?, de az olaj nem egészséges. Nem is jó h?t?t?, tehát a növényi olajokban sütés-f?zés elég veszélyes móka, mert magas h?mérsékleten megbomlik a szerkezete, rákkelt? lesz. Nem jó és nem érdemes vele sütni amellett, hogy a finomított étolajok végképp az egészségtelenség netovábbjai. Ha mindenképp növényi olajjal szeretnél dolgozni, a kókusz az egyetlen kiváló alternatíva, ami stabil szerkezet?, jó h?t?r? és finom (színtelen-szagtalan-íztelen, nem kókuszos). Azt én is használom, de ehhez remek ízt ad a zsír, kár lenne veszni hagyni. :)

vmzsuzsa

Mit?l egészségtelen a finomított növényi étolaj?

Törölt felhasználó

Kedves Süt?tök89 Hogy csinálod, hogy nem ég meg a fokhagyma? Üdv Demily

Sütőtök89

Kedves Demily! Úgy csinálom, ahogy a recept írja. Az egésznek picit meg kell égnie, oda kell kapnia, mert ez a lelke, ahogy a képen is látható. Ett?l ne félj, viszont ezen túl nem értem, miért égne meg a fokhagyma, ha odafigyelünk és forgatjuk.

Törölt felhasználó

Köszi :) kesernyés a fokhagyma ha megég azért kérdeztem nagy lángon hogy van ez, de akkor az a titka, hogy folyamatosan forgatni kell.

Törölt felhasználó

Szia! Lehet, hogy tudsz nekem segíteni. Másodszorra készítettem el a receptet. Els? alkalommal szuper jól sikerült. Most második alkalommal viszont sajnos nem. Olíva olajat használtam (lehet ez lett volna baj?), mikor pedig elkezdtem volna odakapatni a répát, nem kezdett el sülni, csak rotyogott az olajban. 30 perc alatt tudtam valamelyest színt adni neki. Nem értem... Köszönöm el?re is.

Sütőtök89

H?, ezt a kommentet nem vettem észre! :( Az olívaolaj sajnos nem jó ilyen magas h?fokon sütni, nem túl stabil a szerkezete, és mérgez? anyagok szabadulnak fel benne sütés során. Az olíva klasszikus salátaolaj. De ez nem biztos, hogy okozott ilyet, esetleg a répa lehetett másfajta, na az simán megtörténhet. Ahány répa, annyi fajta, de azert ez ritka. Sok sikert legközelebb! :)

syssi75

Nekem sajnos nem sikerült,zellerb?l készült volna.Ahogy levettem a tet?t,nem hogy kevesebb lett a lé,hanem több és nem akart karamellizálódni.De így is finom lett párolva

Sütőtök89

Kedves syssi75! Sajnos te csak pároltad, és nem sütötted el alóla a levet. Ilyenkor tedd nagy lángra, forgasd, és 10 perc alatt elf? a leve alóla. :) Enélkül valóban leve lesz, de akkor csak félig készül el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!