Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres magvak

Fűszeres magvak
Fűszeres magvak
13 perc / előkészület: 5 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pillanatok alatt elkészíthető ropogtatni való. Vörösbor mellé illik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban. Felmelegített serpenyőbe téve, állandóan kevergetve, a magvakat aranyszínűre pirítjuk. Kihűlve kínáljuk. (Légmentesen lezárt dobozban egy hétig megőrzi frissességét.) Készült David Herbert: Complete Perfect Recipes c. könyve alapján.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 435
elküldve: 0
receptkönyvben: 125
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Pirított magvak, pirított fűszeres magvak

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

siccike
siccike Thu, 2014-01-02 00:58

Elkészítettem, én 1 + 1/4 teáskanál sót tettem bele, és szerintem bőven elég volt, úgy egyébként nekünk nagyon ízlett!

A.Eszter
A.Eszter Thu, 2013-11-14 14:17

2 evőkanál akármilyen sóból rengeteg 35dkg maghoz! Kaldenekker Gyuri 50dkg-hoz ír 2teás kanállal... Ő azért biztos tudja mit ír...

Miak
Miak Sun, 2013-02-17 02:36

Szia, elkészítettem, mert nagyon szuperul nézett ki a képen, de sajnos nem lett az igazi... Rettenetesen sós lett, nem lehet, hogy sóból két kávéskanál kell bele, nem evőkanál?
Üdv

petra
Petra / petra Mon, 2013-02-18 11:41

Kedves Miak,
Sajnálom, de nem mindegy, hogy milyen sót használunk, ahogy a hozzávalóknál is írom, tengeri sóval készült, ez mindig nagyobb szemű, és több kell belőle, mintha sima, egészen kis szemcséjű konyhasót használnánk.
Utána próbáltad átmosni a magokat, majd pirítani egy kicsit száraz serpenyőben? Így talán még ehetővé lehetne tenni.
Petra

569
mandula 7 dkg
törökmogyoró 7 dkg
földimogyoró 7 dkg
brazil dió - paradió 7 dkg
kesudió 7 dkg
olívaolaj 2 ek
barna cukor 1 ek
2 ek
cayenne bors 0.25 teáskanál
kurkuma 0.25 teáskanál
fekete bors 0.25 teáskanál