r
Nosalty Logó

Mandula fényes bundában

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Mandula fényes bundában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 250 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1993 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 391 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 250 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    105 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2046.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.3 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1993 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 391 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet lehetőleg egy teflon serpenyőbe öntjük, és feltesszük forrni.
  2. Mikor forr, beletesszük a mandulát.
  3. Kavargatva addig főzzük, míg a víz elpárolog, és a cukor szemcsés lesz.
  4. Folytatjuk tovább a "pirítást" egészen addig, amíg a cukor megint folyóssá válik, szép egyöntetű karamell lesz, és bevonja a mandula szemeket.
  5. Közben egy darab sütőpapírt kikészítünk a tűzhely mellé, és a mandulákat egy kanállal kiszedjük rá. A karamellt is rácsöpögtetjük, és hagyjuk megszáradni, majd darabokban vagy széttördelve leemeljük a papírról.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8334
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 13.

Receptkategóriák

Mandula fényes bundában
Vicikó 251 recept

Drága barátnőmtől, Németországból kaptam ezt a receptet. - Csináld meg, mert nagyon finom! - mondta.  Elkészítettem, és eszméletlenül jó! Finom ropogós, de egyáltalán nem kemény (azt hittem, hogy majd... de nem!) Édes, de mégsem nagyon, hozzá a mandula utolérhetetlen íze... Remek téli csemege! Nagyon gyorsan el is készült.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.