Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandula fényes bundában

Mandula fényes bundában
Mandula fényes bundában
12 perc / előkészület: 2 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Drága barátnőmtől, Németországból kaptam ezt a receptet. - Csináld meg, mert nagyon finom! - mondta. 

Elkészítettem, és eszméletlenül jó! Finom ropogós, de egyáltalán nem kemény (azt hittem, hogy majd... de nem!)

Édes, de mégsem nagyon, hozzá a mandula utolérhetetlen íze...

Remek téli csemege! Nagyon gyorsan el is készült.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet lehetőleg egy teflon serpenyőbe öntjük, és feltesszük forrni.
  2. Mikor forr, beletesszük a mandulát.
  3. Kavargatva addig főzzük, míg a víz elpárolog, és a cukor szemcsés lesz.
  4. Folytatjuk tovább a "pirítást" egészen addig, amíg a cukor megint folyóssá válik, szép egyöntetű karamell lesz, és bevonja a mandula szemeket.
  5. Közben egy darab sütőpapírt kikészítünk a tűzhely mellé, és a mandulákat egy kanállal kiszedjük rá. A karamellt is rácsöpögtetjük, és hagyjuk megszáradni, majd darabokban vagy széttördelve leemeljük a papírról.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 936
elküldve: 1
receptkönyvben: 288
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
konyha: német
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mandula snack, karamelles mandula, mandula karamell bevonattal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

250
cukor 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
víz 100 ml
mandula 200 g