r
Nosalty Logó

Fűszeres barnasörös csülök

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gizi
Fűszeres barnasörös csülök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 561 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4478 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 561 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.5 g

Zsír

  • Összesen
    384.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3859.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    2260 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1007.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 4478 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

  1. A köménymagot és a koriandert állandó keverés mellett, pár pillanat alatt megpörköljük, majd rögtön átöntjük egy mozsárba és összetörjük.
  2. A csülköt alaposan bedörzsöljük sóval, majd hagyjuk legalább fél órát állni.
  3. A megpörkölt és összetört köménymaghoz és korianderhez hozzákeverjük az ételízesítőt, a majorannát és a füstölt pirospaprikát, majd alaposan bedörzsöljük vele az előzőleg már besózott csülköt.
  4. Hagyjuk egy-két órát állni a húst, majd ráöntjük a barna sört, és ezzel is hagyjuk állni, hogy az ízek kellően átjárják. (Én előző nap bepácoltam a csülköt, majd éjszakára betettem a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják a vastag húsréteget.)
  5. Egy sütőtepsibe egy deci olajat öntünk, majd belehelyezzük a bepácolt csülköt, aláöntjük a pácoláshoz használt sört, majd alufóliával lefedjük.
  6. Sütőben, közepes hőmérsékleten 2,5-3 óra alatt puhára sütjük. (A párolási idő a csülök nagyságától függ, én légkeverésnél 160 fokon 2,5 óráig sütjük.)
  7. Amikor a hús puhára sült, levesszük róla a fóliát, kiöntjük hús alatt összegyűlt levet, és a helyére öntjük a maradék 2dl olajat. Visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük. 
  8. Amikor a csülök szép pirosra sült, kivesszük a zsiradékból és tálalásig melegen tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 325
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Címlapról ajánljuk

További cikkek