r
Nosalty Logó

Fehércsokis-sárgadinnyés muffinok

NS
Fehércsokis-sárgadinnyés muffinok
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1027
Kalória
18.3g
Fehérje
165.4g
Szénhidrát
33g
Zsír
91.5g
Víz
194g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
79.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1027 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    165.4 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1070 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 1027 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    131.8 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3640.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1599 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    661.8 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    365.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1270 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    912 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    4279 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    864 micro
Összesen 4103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

  1. A vajat kicsit megolvasztjuk a mikróban, hogy összekeverhessük a cukorral és a vaníliás cukorral. Alaposan eldolgozzuk (akár kézi habverővel óvatosan), majd hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük a masszánkat, amíg szép egyenletes nem lesz.
  2. A lisztet és a sütőport egy külön tálban elvegyítjük, jól elkeverjük. Majd ezt a keveréket apránként hozzáadjuk a tojásos-cukros masszához. Itt is érdemes habverővel dolgozni, addig kevergetjük, amíg egyenletes nem lesz és csomómentes.
  3. Miután ez megvan, adjuk hozzá a kockára vágott sárgadinnyét és a csokoládét. Keverjük el a gyümölcsöt és a csokoládét.
  4. A muffin formába tett kis papírkosárkákba adagoljuk bele a tésztát, kicsit többet tegyünk bele, mint a papírkosár fele. Majd az előmelegített sütőben közepes hőfokon nagyjából 10-15 percig süssük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Igazából az itthon termett sárgadinnyét készültem valamire felhasználni. Sütit még nem igazán csináltam belőle, így gondoltam, hogy eljött az ideje. A muffinok pedig szinte bármilyen ízesítést kaphatnak. A fehér csoki már csak hab volt a "tortán". :) Kb. 18 darab muffin lesz belőle.

További receptek

Csodás csokis muffin

Családunk nagy kedvence ez a recept, amit éveken át egy egyre csokifoltosabb, egyre szamárfülesebb papírról olvastunk le. Maga a sütemény persze maradt ugyanolyan: lustán összedobálós ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...