r
Nosalty Logó

Fügébe töltött camembert szalonna köntösben

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsamama56
Fügébe töltött camembert szalonna köntösben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 373 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1119 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 217 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 373 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2784.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    1602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1119 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fügéket megmossuk, és szárazra töröljük. Négy bevágást ejtünk rajta, hogy beleférjen a sajt.
  2. A sajtot hosszúkás, nem túl vastag darabokra vágjuk. A fügék közepébe helyezzük.
  3. A baconból 2 szelettel körbetekerjük a töltött fügéket.
  4. Zsírpapírral béleljük ki a sütőformát, és arra kenjük a vajat. Így süssük meg 190 fokon, szép világos barnára. Vigyázzunk, hogy ne égessük meg!
  5. Még melegen balzsamecetkrémet nyomjunk rá, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 959
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fügébe töltött camembert szalonna köntösben
Zsuzsamama56 320 recept

A tv-ben láttam ezt a finomságot, hogy készítik, és rögtön beleszerettem. Szerencsére pont fügeszezon van. Kiváló előétel. Gorgonzola sajttal készült eredetileg, de én a camembert-t jobban szeretem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.