r
Nosalty Logó

Baconös-juhtúrós-pálinkás szilva

Pálinkaügynök
Baconös-juhtúrós-pálinkás szilva
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

  • 10 dkg aszalt szilva (8-10 szem, ami az ágyas pálinka alján megmaradt vagy egy estére beáztatva szilvapálinkába)
  • 10 dkg juhtúró (vagy kecskesajt)
  • 5 szelet bacon
  • 2 dl olívaolaj (a sütéshez, ha serpenyőben készítjük el)
2360
Kalória
30.8g
Fehérje
64.9g
Szénhidrát
224.9g
Zsír
70.6g
Víz
56.1g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
38.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 57% Zsír
Összesen 2360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 57% Zsír
Összesen 2360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 57% Zsír
Összesen 518 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 57% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    224.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 2360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 57% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    224.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 2360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 57% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 518 kcal

Elkészítés

  1. Az ágyas szilvapálinka alján megmaradó szilvát (ha másképp nem megy, egy kölcsönkért horgolótűvel) „kivarázsoljuk” az üvegből.
  2. Kétfelé nyitjuk, de nem vágjuk teljesen ketté. 1 kiskanálnyi juhtúrót (vagy kis kecskesajtot) belehelyezünk, és a szilvahúst ráhajtjuk.
  3. Baconnal áttekerjük, fogvájóval oldalról megtűzzük, és serpenyőben 0,5 dl olajon, vagy sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p

Ha épp nincs otthon kiürült szilvapálinka, áztassunk kimagozott aszalt szilvát szilvapálinkába egy éjszakára. Baráti beszélgetésekhez is kiváló, de én magamnak szoktam elkészíteni… 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek