Nosalty Logó

Frankfurti grillázskoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Frankfurti grillázskoszorú
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

A rétegzéshez

Összesen 861 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

A rétegzéshez

Összesen 5162 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

A rétegzéshez

Összesen 330 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 861 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    286.8 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1099 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2905.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    899 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1033 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584.4 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2011 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1977 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 5162 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

A rétegzéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük.
  2. A vajat habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrokat, a citrom héját (vagy aromát) és a sót. Krémmé keverjük. A tojásokat egyenként alaposan beledolgozzuk.
  3. Összekeverjük a lisztet, keményítőt és sütőport, majd több adagban a vajkrémbe szitáljuk, és elkeverjük.
  4. A masszát a formába öntjük, elsimítjuk, és megsütjük. 10 percig még a formában hagyjuk, csak utána borítjuk ki rácsra, és kihűtjük.
  5. A pudingot a tejjel és cukorral megfőzzük, majd félretesszük hűlni. A vajat habosra keverjük, és a már kihűlt pudinggal apránként elvegyítjük. A végén jöhet hozzá a rum.
  6. A grillázshoz a mandulát apró darabokra vágjuk, majd a vajjal és cukorral együtt egy lábosban kis lángon addig melegítjük, míg a cukor megkaramellizálódik. Ezt is hagyjuk kihűlni.
  7. A kuglófot vízszintesen 3 részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük 3-4 ek lekvárral, utána megkenjük a krémmel is. Rátesszük a középső lapot, azt is megkenjük lekvárral, majd krémmel is. Mehet rá a felső lap, és az egészet bevonjuk a maradék krémmel.
  8. Végezetül befedjük a mandulagrillázzsal, és pár órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19112
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 28.

Receptkategóriák

Már régóta készültem ezt elkészíteni, de mindig csak halogattam. Most viszont már itt volt az ideje!:) Ősrégi recept ez is, ami az idő folyamán folyton változott. Nagyanyáink receptje szerint a töltelék csupán vajból, cukorból és 1 tojássárgájából állt, továbbá rumot is kevertek hozzá. Ez azóta sokat finomult, sokféle variáció megtalálható szakácskönyvekben és az interneten is. Nekem is kétféle verzió van itthon, amiket összehasonlítottam, és a 2 elegyéből, illetve némi variálással összegyúrtam a sajátot. Sikerült egy nem túl édes, krémes élvezetet összehoznom.:)

Hozzászólások

Ágicámdrágám

Nagyon szépséges és nagyon finom lehet,most nagyon megenném.Elmentve :)

Samiya

Köszönöm kedves Ági! :) Bizony finom volt! Készítsétek el Ti is, nem fogjátok megbánni! Üdv: Samiya

Éva-Anyóca

Nagyon szép, mutatós finomság. :-O

Samiya

Ünnepi asztalra való! :)

Törölt felhasználó

Ez gyönyör?! Mentve.

Samiya

Köszönöm! :)

Fahéj

Kedves Samiya! Hogy ez milyen finom lehet! És ráadásul gyönyör? is! Gratulálok! Üdv: Fahéj

Samiya

Kedves Fahéj! Köszönöm szépen! :) Az elkészítése tovább tartott, mint ameddig gyönyörködhettünk benne, szegényke igen rövid élet? volt. :) Üdv: Samiya

Olaszné Anci

Kedves Samiya ! Nekem nagyon tetszik, amit " összehoztál ". Csak így tovább ! Mentettem. Szeretettel üdvözöllek: Anci

Samiya

Szia Anci! Köszönöm! :) Örülök, hogy Neked is tetszik! Ha valamikor elkészíted, feltétlenül írd meg, hogy ízlett! :) További szép délutánt (már amennyire szépnek lehet nevezni ezt a borús-es?s id?t, ami nálunk is van :( )! Üdv: Samiya

Olaszné Anci

Kedves Samiya ! Ha elkészítem, feltétlenül jelentkezni fogok! Köszönök mindent. Üdv: Anci

Alkonyat

Szia Samiya! Ez nagyon jól néz ki, biztos nagyon finom is! Gartulálok. Köszönöm a receptet. Üdv: Alkonyat :)

Samiya

Köszi Alkonyat! :) Jó hamar elfogyott az biztos! Remélem nálatok is így lesz, ha majd elkészíted! Üdv: Samiya

Olaszné Anci

Kedves Samiya ! Csütörtökön elkészítettem ezt a finomságot és naggggggggyyyyyyyyyyyon finom volt ! Köszönöm a receptet !Üdvözöllek: Anci

Samiya

Szia Anci! Jajj de jóóóóó! :))

Törölt felhasználó

Kedves Samiya! Nagyon jól néz ki ! Elmentettem ,holnap megsütöm!

Samiya

Kedves Elvira! Köszönöm szépen! :) Jó étvágyat kívánok hozzá! Üdv: Samiya

VnéEdit

Jól összehoztad Samilya! Nagyon tetszik,az íze kit?n? lehet. Gratulálok. Nagyon szép munka. Üdv:Edit.

Samiya

Kedves Edit! Nagyon szépen köszönöm! :) Igazán jól esett a dicséreted! Üdv: Samiya

Törölt felhasználó

Nagyon ínycsiklandozó recept! Köszönöm szépen!

Samiya

Nagyon szívesen! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

A rétegzéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.