Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti grillázskoszorú

Frankfurti grillázskoszorú
Frankfurti grillázskoszorú
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta készültem ezt elkészíteni, de mindig csak halogattam. Most viszont már itt volt az ideje!:) Ősrégi recept ez is, ami az idő folyamán folyton változott. Nagyanyáink receptje szerint a töltelék csupán vajból, cukorból és 1 tojássárgájából állt, továbbá rumot is kevertek hozzá. Ez azóta sokat finomult, sokféle variáció megtalálható szakácskönyvekben és az interneten is. Nekem is kétféle verzió van itthon, amiket összehasonlítottam, és a 2 elegyéből, illetve némi variálással összegyúrtam a sajátot. Sikerült egy nem túl édes, krémes élvezetet összehoznom.:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

A rétegzéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük.

  2. A vajat habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrokat, a citrom héját (vagy aromát) és a sót. Krémmé keverjük. A tojásokat egyenként alaposan beledolgozzuk.

  3. Összekeverjük a lisztet, keményítőt és sütőport, majd több adagban a vajkrémbe szitáljuk, és elkeverjük.

  4. A masszát a formába öntjük, elsimítjuk, és megsütjük. 10 percig még a formában hagyjuk, csak utána borítjuk ki rácsra, és kihűtjük.

  5. A pudingot a tejjel és cukorral megfőzzük, majd félretesszük hűlni. A vajat habosra keverjük, és a már kihűlt pudinggal apránként elvegyítjük. A végén jöhet hozzá a rum.

  6. A grillázshoz a mandulát apró darabokra vágjuk, majd a vajjal és cukorral együtt egy lábosban kis lángon addig melegítjük, míg a cukor megkaramellizálódik. Ezt is hagyjuk kihűlni.

  7. A kuglófot vízszintesen 3 részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük 3-4 ek lekvárral, utána megkenjük a krémmel is. Rátesszük a középső lapot, azt is megkenjük lekvárral, majd krémmel is. Mehet rá a felső lap, és az egészet bevonjuk a maradék krémmel. 

  8. Végezetül befedjük a mandulagrillázzsal, és pár órára hűtőbe tesszük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 039
elküldve: 45
receptkönyvben: 598
elkészítve: 10/27
Facebookon megjelent: 2

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Frankfurti koszorú, Grillázstorta kuglóf formában, pudingos kuglóf ribizlilekvárral és mandulagrillázzsal

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edit56
VnéEdit / edit56 Fri, 2013-05-24 21:21

Jól összehoztad Samilya!
Nagyon tetszik,az íze kitűnő lehet.
Gratulálok.
Nagyon szép munka.
Üdv:Edit.

Samiya
Samiya / Samiya Sat, 2013-05-25 15:34

Kedves Edit!
Nagyon szépen köszönöm! :) Igazán jól esett a dicséreted!
Üdv: Samiya

Samiya
Samiya / Samiya Sat, 2013-05-25 15:29

Kedves Elvira!
Köszönöm szépen! :) Jó étvágyat kívánok hozzá!
Üdv: Samiya

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-11-02 15:59

Kedves Samiya !
Csütörtökön elkészítettem ezt a finomságot és naggggggggyyyyyyyyyyyon finom volt !
Köszönöm a receptet !Üdvözöllek: Anci

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Mon, 2012-10-29 11:14

Szia Samiya!
Ez nagyon jól néz ki, biztos nagyon finom is!
Gartulálok. Köszönöm a receptet.
Üdv: Alkonyat :)

Samiya
Samiya / Samiya Mon, 2012-10-29 14:22

Köszi Alkonyat! :) Jó hamar elfogyott az biztos! Remélem nálatok is így lesz, ha majd elkészíted!
Üdv: Samiya

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-10-29 11:07

Kedves Samiya !
Nekem nagyon tetszik, amit " összehoztál ". Csak így tovább !
Mentettem. Szeretettel üdvözöllek: Anci

Samiya
Samiya / Samiya Mon, 2012-10-29 14:18

Szia Anci!
Köszönöm! :) Örülök, hogy Neked is tetszik! Ha valamikor elkészíted, feltétlenül írd meg, hogy ízlett! :) További szép délutánt (már amennyire szépnek lehet nevezni ezt a borús-esős időt, ami nálunk is van :( )!
Üdv: Samiya

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-10-29 09:43

Kedves Samiya!
Hogy ez milyen finom lehet! És ráadásul gyönyörű is! Gratulálok!
Üdv: Fahéj

Samiya
Samiya / Samiya Mon, 2012-10-29 10:36

Kedves Fahéj!
Köszönöm szépen! :) Az elkészítése tovább tartott, mint ameddig gyönyörködhettünk benne, szegényke igen rövid életű volt. :)
Üdv: Samiya

Samiya
Samiya / Samiya Mon, 2012-10-29 10:23

Köszönöm kedves Ági! :) Bizony finom volt! Készítsétek el Ti is, nem fogjátok megbánni!
Üdv: Samiya

861
vaj 10 dkg
cukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 2 teáskanál
finomliszt 15 dkg
étkezési keményítő 5 dkg
tojás 3 db
1 csipet
vaníliás pudingpor 1 csomag
vaj 15 dkg
tej 4 dl
cukor 10 dkg
rum 1 teáskanál
mandula 10 dkg
cukor 6 dkg
vaj 1 dkg
ribizlidzsem 7 ek