Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia krémes 5. - tejszínes, mézes

Francia krémes 5. - tejszínes, mézes
Francia krémes 5. - tejszínes, mézes
48 perc / előkészület: 40 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki a mézes sütiket szereti, ezt nem hagyhatja ki! A tejszín ellenére is legalább 4 napig hűtőben tárolva, fogyasztható!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A porcukrot, a tojásokat, a margarint és a mézet gőz felett összemelegítjük a tésztához.
  2. A szódabikarbónával összekavart liszttel összegyúrjuk.
  3. 2 lapot sütünk belőle zsírozott, lisztezett tapsi hátlapján.
  4. A krémhez a tejet, a pudingport, a lisztet, a vaníliás cukrot és a tojássárgát sűrűre főzzük.
  5. Állandó kevergetés közben kihűtjük.
  6. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  7. A két krémet összekavarjuk, majd a két lap közé kenjük.
  8. Legalább egy éjszakát pihentetjük.
  9. Másnap a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és a lap tetejére simítjuk.
  10. Kockára szeleteljük, és tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 26 472
elküldve: 7
receptkönyvben: 540
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsa (2.)

Mióta szakács: 2010.10.26.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes francia krémes, krémes

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsi965
zsuzsi965 Mon, 2012-03-12 09:42

Nagyon nem tejszínes! Ezzel a hullahabbal a lábamat se borotválnám le!

Varjúné Ambrózi Jozefa
Varjúné Ambrózi Jozefa Mon, 2012-03-12 10:59

Egyetértek a kritikával,csak a poharas v zacskós tejszínt bele a habszifonba, vagy botmixerrel felverni
+habfix az igazi. Én csak ezt használom.

zsuzsi965
zsuzsi965 Mon, 2012-03-12 13:47

A Cserpes az igazi :) Próbáltad már? De a Lidl poharas sem rossz...

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Sun, 2012-03-11 17:12

Sziasztok!a süti biztos finom,csak mi köze a francia krémeshez.....Vannak a no saltyn olyan elnevezések,ami szerintem "sértésnek" számít az eredeti recepthez képest.Ilyen volt az én medvehagyma-pestó elnevezésem is.
jó sütés,főzést: nekemannyima kontár szakács:)

cs.juci
Juci / cs.juci Sun, 2012-03-11 16:59

A Hulala tejszínnek nevezett növényi hab, de mióta rátaláltam ezt használom mindenhová, ahová tejszínt javasolnak. Ki fogom próbálni a receptet :).

Erika32
Erika32 Sun, 2011-11-20 15:09

A Hulala cukrászati növényi
habalapanyag alkalmas sütemények és
fagylaltok készítésére és díszítésére.

candyqueen
CandyQueen / candyqueen Sat, 2011-03-12 10:17

Nagyon szép és nagyon guszta, biztos h ki fogom próbálni!

Egy apró megjegyzésem azért lenne, de remélem ezen nem sértődsz meg. Milyen tejszín ellenére áll el 4 napig is? Nem is írtál tejszínt! A hulala nem tejszín......

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-12 23:49

Candy! Nem mindegy, hogy minek nevezi? Már megint kötekedsz! Miért jó ez neked? Üdv. Lídia

1471
porcukor 10 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
margarin 5 dkg
méz 1 ek
szódabikarbóna 1 kk
finomliszt 30 dkg
tej 1 l
tejszínízű pudingpor 2 csomag
finomliszt 2 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 3 db
porcukor 15 dkg
vaj 10 dkg
növényi tejszín 0.5 l
vaníliás cukor 1 csomag