Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főtt tojás mustármártásban

Főtt tojás mustármártásban
Főtt tojás mustármártásban
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az előételnek készített pikáns almalevesem után jólesett egy további, könnyű fogás ebben a bágyasztó hőségben. Ezt a receptet egy német főzős oldalon találtam. Finom!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Köretnek kapros krumplipürét készítettem, most a gyors változatát, zacskós krumplipehelyből. Szerintem vegyes zöldsalátával előételnek is jó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, lehűtjük annyira, hogy le tudjuk hámozni a héjukat.
  2. A vajon megfuttatjuk a lisztet, óvatosan felöntjük a tejszínnel, csomómentesre keverjük (ha túl sűrű, kis tejjel hígíthatjuk).
  3. Hozzáadjuk a mustárt, a zöldséges ételízesítőt, ízlés szerint borsozzuk. Összeforraljuk állandó kevergetés közben, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, és a szószba rakosgatjuk az egész tojásokat. 
  4. A lábast lehúzzuk a platniról, lefedjük, hogy a tojások felforrósodhassanak.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 851
elküldve: 3
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

mustármártásos tojás, főtt tojás tejszínes mustármártásban, mustáros tojás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

329
főtt tojás 4 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
főzőtejszín 1 dl
dijoni mustár 1 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 kávéskanál
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint