r
Nosalty Logó

Főtt nyelv Norbi konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Norbi06
Főtt nyelv Norbi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 676 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1350 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 189 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 676 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1943.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    485 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1350 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tetszőlegesre vágotthagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzádobjuk a kés lapjával szétzúzott fokhagymákat, sót, borsot.
  2. A nyelvet alaposan megmossuk, és a hagymás alaphoz adjuk, amit felöntünk annyi vízzel, hogy ellepje.
  3. Kuktában 1 órát, lábosban 2-2,5 óra hosszat főzzük a nyelvet.
  4. Mikor már puha, kivesszük, és ekkor húzzuk le róla a külső kemény réteget: ilyenkor már egy mozdulattal lejön egyben. A nyelvet megszórjuk paprikával és törött borssal ízlés szerint, és így tálaljuk.
  5. A főzőlevet még véletlenül se öntsük ki, kitűnő alaplé.:-)
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 13816
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Főtt nyelv Norbi konyhájából
Norbi06 121 recept

Marhanyelvet kívántuk meg, de nem találtunk így lett belőle sertés. Én eléggé túlfőztem, mert megfeledkeztem róla, de az idő, amit írtam már a korrigált.:-)

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Én még a végén egy kis zsírban megpirítom alacsony lángon, hogy kapjon egy kis kérget. Amúgy ugyanígy csinálom, isteni! :)

Norbi06

Köszi az ötletet, legközelebb én is lepirítom :-) Norbi

Tibor 67

Finomabb lett mind a rántott hokedli.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.