Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forgó túrófánk

Forgó túrófánk
Forgó túrófánk
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, könnyen, gyorsan elkészíthető forgó fánk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót, tojásokat, citromhéjat, sót, vaníliás cukrot egy fakanál segítségével kikeverjük, majd fokozatosan adagolva belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet is.
  2. Ezután hidegre tesszük kb. 1 órára.
  3. Egy serpenyőbe bő olajat melegítünk, majd időnként hideg vízbe mártott két kanál segítségével gombócokat formálunk, és a mérsékelten meleg olajba rakjuk őket. Vigyázzunk, ne legyenek túl nagyok, mert a sülés alatt megnőnek, teljesen kigömbölyödnek. Forgatni nem szükséges, mert saját magát forgatja.
  4. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a zsiradékot leitassuk róla.
  5. Tálalás porcukorral meghintve és vanília sodóval.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 69 494
elküldve: 37
receptkönyvben: 416
elkészítve: 25/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
451 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Anyák napja
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrófánk, forgó fánk, túrófánk vanília sodóval

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kristof55
kristof55 Tue, 2014-01-07 22:15

Finom lett, könnyű lett, köszi a receptet. Valószínűleg a tojások kicsik voltak, ezért nekem kellett beletenni egy kevés tejfölt.

881
tehéntúró 25 dkg
tojás 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
finomliszt 16 dkg
szódabikarbóna 1 késhegynyi
napraforgó olaj 3 dl
porcukor 1 ek