Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forgácsfánk

Forgácsfánk
Forgácsfánk
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár a farsan már régen végetért, mégis engedni voltam kénytelen a nyomásnak, hogy még egyszer csináljak fánkot. Most erre esett a választás...
A tojások fehérjét most is madártej készítéséhez használtam fel.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Sárgabarack lekvár illik hozzá.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk és összekeverjük a porcukorral és a sóval.
  2. Hozzáadjuk a rumot, a tojások sárgáját és az olvasztott vajat, majd a tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk.
    Alaposan kidolgozzuk, majd letakarva hűvös helyen legalább 2 óráig pihentetjük.
  3. Kilisztezett gyúródeszkára tesszük, és késfok vékonyságúra kisodorjuk (érdemes két részletben csinálni, mert akkor könnyebb vele dolgozni).
  4. Derelyevágóval kb. 6x6 cm-es négyzeteket vágunk ki belőle, majd mindegyik közepében két párhuzamos bevágást ejtünk.
  5. A kezünkbe véve minden egyes fánkot kifordítjuk: azaz az ellentétes oldali csücsköket átfordítjuk a bevágáson.
  6. Forró olajba tesszük, és oldalanként kb. 2-3 perc alatt szép pirosra sütjünk.
  7. Még melegen megszórjuk procukorral és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 480
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csörögefánk, csöröge

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

812
tönkölybúza liszt 50 dkg
porcukor 2 ek
1 csipet
tejföl 2 ek
tojássárgája 5 db
vaj 50 g
rum 1 dl
napraforgó olaj 5 dl