Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csörögefánk élesztő nélkül

Csörögefánk élesztő nélkül
Csörögefánk élesztő nélkül
16 perc / előkészület: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkori fánk, amit anyukám nagyon sokszor készített nekünk. A recept a nagymamámé volt!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. 1/2 órát pihenetetjük.
  2. Kb. 5 mm vastagságra kinyújtjuk a tésztát, kocka alakúra felvágjuk, közepébe csíkot vágunk, és áthúzzuk rajta az egyik csücskét.
  3. Forró olajban kisütjük, porcukorral meghintjük, és lekvárral tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 297
elküldve: 1
receptkönyvben: 210
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Pereces

Mióta szakács: 2012.01.18.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

élesztő nélküli csörögefánk, csörögefánk, lekváros csörögefánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

356
tojássárgája 3 db
tejföl 150 g
1 csipet
porcukor 5 dkg
margarin 5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
rum 1 teáskanál
finomliszt 30 dkg