r
Nosalty Logó

Fordítva sült csirke pácolva

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Fordítva sült csirke pácolva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a páchoz

továbbá

Összesen 677 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a páchoz

továbbá

Összesen 2704 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a páchoz

továbbá

Összesen 92 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2896.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    2336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 677 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.1 g

Zsír

  • Összesen
    204.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11585.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    9344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1978.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    802 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2704 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

a páchoz

továbbá

Elkészítés

a páchoz

  1. Egy nagy edénybe (amibe belefér a csirke) öntsünk egy bögre langyos vizet, oldjuk fel benne a sót.
  2. Adjuk hozzá a többi vizet, keverjük össze, majd rakjuk bele a csirkét.
  3. Fűszerezzük a kakukkfűvel, babérlevéllel, szemes borssal. Fóliázzuk le, rakjuk éjszakára a hűtőbe.

továbbá

  1. Másnap vegyük ki a csirkét a pácléből, és alaposan itassuk le a vizet róla. A lábait kötözzük össze, a szárnyvégeket dugjuk a háta alá. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten fél órát. Fűszerezhetjük még őrölt borssal, majoránnával.
  2. A tepsibe belerakjuk a sütőrácsot, egy kisebb darab sütőpapírt pedig több helyen kilyukasztgatunk, és a rácsra rakjuk.
  3. Erre helyezzük a csirkét a hátával felfelé. Ha nincs sütőrácsunk, akkor zöldségekre is rakhatjuk a húst.
  4. Forró sütőbe rakjuk, 20 percig sütjük nagy lángon (220 C), majd közepes (180 C) lángon készre sütjük. 20 percenként lekenjük a megolvasztott vajjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1965
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ti is arról álmodoztok csirkesütés közben, hogy milyen jó lenne, ha nem száradna ki a melle? Ha igen, akkor próbáljátok ki ezt a módszert, hogy a háta legyen felfelé. Így is lesz ugyanannyi ropogós csirkebőr, csak nem a mellén. A pácolást pedig azért ajánlom, mert így nem csak a hús külső része lesz ízletes, hanem minden falatja.

Hozzávalók

a páchoz

továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...