Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fordítva sült csirke pácolva

Fordítva sült csirke pácolva
Fordítva sült csirke pácolva
120 perc / előkészület: 20 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ti is arról álmodoztok csirkesütés közben, hogy milyen jó lenne, ha nem száradna ki a melle? Ha igen, akkor próbáljátok ki ezt a módszert, hogy a háta legyen felfelé. Így is lesz ugyanannyi ropogós csirkebőr, csak nem a mellén. A pácolást pedig azért ajánlom, mert így nem csak a hús külső része lesz ízletes, hanem minden falatja.

hozzávalók / 4 adag

a páchoz

továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

a páchoz

  1. Egy nagy edénybe (amibe belefér a csirke) öntsünk egy bögre langyos vizet, oldjuk fel benne a sót.
  2. Adjuk hozzá a többi vizet, keverjük össze, majd rakjuk bele a csirkét.
  3. Fűszerezzük a kakukkfűvel, babérlevéllel, szemes borssal. Fóliázzuk le, rakjuk éjszakára a hűtőbe.

továbbá

  1. Másnap vegyük ki a csirkét a pácléből, és alaposan itassuk le a vizet róla. A lábait kötözzük össze, a szárnyvégeket dugjuk a háta alá. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten fél órát. Fűszerezhetjük még őrölt borssal, majoránnával.
  2. A tepsibe belerakjuk a sütőrácsot, egy kisebb darab sütőpapírt pedig több helyen kilyukasztgatunk, és a rácsra rakjuk.
  3. Erre helyezzük a csirkét a hátával felfelé. Ha nincs sütőrácsunk, akkor zöldségekre is rakhatjuk a húst.
  4. Forró sütőbe rakjuk, 20 percig sütjük nagy lángon (220 C), majd közepes (180 C) lángon készre sütjük. 20 percenként lekenjük a megolvasztott vajjal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 637
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pácolt egészben sült csirke, sült csirke, egészben sült fűszeres pácolt csirke

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

677
víz 1.25 l
2 ek
kakukkfű 2 szál
babérlevél 2 db
fekete bors 7 szem
csirke 1 db
vaj 5 dkg