r
Nosalty Logó

Fordított szilvatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Fordított szilvatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A szilvás réteghez

A tésztához

Összesen 395 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A szilvás réteghez

A tésztához

Összesen 3156 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A szilvás réteghez

A tésztához

Összesen 264 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 395 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    153.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.3 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 3156 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 264 Kcal

Hozzávalók

A szilvás réteghez

A tésztához

Elkészítés

A szilvás réteghez

  1. A vajat beledobjuk egy edénybe, és mehet hozzá egyből a cukor is. Közepes lángon melegítjük egészen addig, amíg minden egyes cukorkristály el nem olvad.
  2. Hozzáadjuk a szilvalekvárt, és elkeverjük.
  3. Egy magasabb falú serpenyőt kitunkolunk vajjal, és kevés liszttel megszórjuk. Tuti, ami biztos, még az aljára tehetünk egy méretre vágott sütőpapírt is, majd erre ráöntjük a még meleg cukros-szilvalekváros keveréket, és hagyjuk kicsit hűlni.
  4. A megmosott és negyedekre vágott szilvákkal körberakjuk a cukros máz tetejét, és félretesszük, amíg összeállítjuk a tésztát.

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval.
  2. Előkapjuk a robotgépet, és a szobahőmérsékletű vajat a vaníliarúd kikapargatott belsejével és a cukorral egyetemben habosra keverjük.
  3. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan kikeverjük.
  4. Ezután szitálhatjuk is bele a lisztes keveréket. Érdemes 2-3 adagban, hogy könnyebben el tudjuk dolgozni.
  5. A végén az egészet a folyamatosan hozzáadagolt tejjel lazítjuk.
  6. A tésztával beborítjuk a szilvát, és elsimítjuk rajta.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
  8. Ne hagyjuk teljesen kihűlni a formában, mert akkor az életben nem jön ki belőle rendesen. Még amikor langyos és kissé olvadt a cukros más, akkor borítsuk ki!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 402
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16816
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 14.

Receptkategóriák

Az első torta sajnos már nem érte meg a másnapot, hogy le tudjam fotózni, mert előbb elfogyott, mintsem megörökíthettem volna az utókornak, így ez itt már a második sütés. Puha, kellemesen édes és még szép is!

Hozzászólások (6)

Gabys

Szia, szikrát kaptam ett?l a receptedt?l is. Viszont a 2. pontban azt írod, kitunkolunk egy serpeny?t vajjal liszttel. Nálam itt egy pici képzavar van.....:) Ha kitunkolok valamit (pl. pörköltszaftot) akkor akár azt az edényt -tányért - el se kell mosogatni..:D Gondolom itt arra utalsz, hogy vastagon kenjem ki és lisztezzem. Jó, ok..akkor viszont minek a süt?papír? Ez inkább vagylagos nem? Aztán, ezt az igéretes sütit megsüthetem piteformában is? Ha igen, kb. mekkorát javasolsz? Köszönöm! Gabi

Gabys

Na válasz hiányában válaszolgattam magamnak. Ha másban is felmerültek ezek a kérdések: leírom a válaszokat:) 28 cm-es piteformámat kibéleltem süt?papírral. Nem kenegettem ki és nem is liszteztem. Leírás szerint elkészítettem mindent. Nincs alsó-fels? sütési lehet?ségem, így a hagyományos süt?mben elkészítettem. Kicsit több mint 40 perc. T?próba. Viszont örülök, hogy attól függetlenül, hogy elmaradt a segítség, tökéletes és finom sütit sütöttem ma a szilvát imádó férjemnek. Érdemes elkészíteni.

nyihaj

Köszönöm a receptet, zseniális! Igaz, maradékfelhasználás végett kefír-tej kombinációval készült és rizsliszttel, hogy gluténmentes legyen, de fantasztikusan jó lett! A szilvalekvár isteni szikra benne! És másnap (már ha megéri) talán még jobb, összeérve-picit megázva...a család követeli az újrasütést :)

Moniqaa

Fincsi lett:)

Törölt felhasználó

Valóban elég értelmetlenül van leírva a recept egy része, de a süti biztosan jó.......

Ollocska

meg soha nem raktam tejet vagy sutoport a tarte tatin-ba, megis kivalo lett a teszta... en mindig teflonserpenyokben sutottem vegul, (lsizt-vaj illetve sutotpapir nelkul) es sose ragadt bele. Biztos szerencsem volt, vagy nem tudom.

Dávid

Kevdves Ollocska, Ez azért lehet, mert ez nem egy tarte tatin recept. ízHUSZÁR

Ollocska

Hanem egy sult csirkecombe. http://www.nosalty.hu/recept/tarte-tatin a gyumolcs ami kulonbozik. Vajasteszta, vajkaramel, gyumolcsot bele, susd meg, forditsd meg = tarte tatin.

Törölt felhasználó

A szakács engedelmével válaszolnék. A fordított torta / upside-down cake/ f?leg piskótatésztával, míg a tarte tatin shortcrust vagy leveles tésztával készül. Remélem tudtam segíteni. :-)

Ollocska

a rakott krumplidnal kerdeztem egyebkent ma, megtisztelnel, ha arra is ilyen gyorsan valaszolnal. Szeretnem elkesziteni, de lattam, hogy tobben nekifutottak, aztan valahogy nem jott nekik ossze... pedig igeretes reci (az is).

Neeta

Nekem túl sok szósz maradt az alján/tetején, így mikor kifordítottam a formából, teljesen eláztatta a tésztát. Most olyan, mintha nyers lenne, pedig leellen?riztem sütésnél és nem volt nyers. Ízre egyébként finom, de én kevesebb karamellt csinálnék hozzá legközelebb.

Hozzávalók

A szilvás réteghez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.