Fordított szilvatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
A szilvás réteghez
-
6g vaj45 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
5g szilvalekvár8 kcal
-
38g szilva16 kcal
A tésztához
Összesen
395
Kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
A szilvás réteghez
-
50g vaj359 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
40g szilvalekvár62 kcal
-
300g szilva130 kcal
A tésztához
Összesen
3156
Kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
A szilvás réteghez
-
4.2g vaj30 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
3.3g szilvalekvár5 kcal
-
25g szilva11 kcal
A tésztához
Összesen
264
Kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
395
Kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 39.6 g
Zsír
-
Összesen 153.2 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 726 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1247.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 346 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 472 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 412.3 g
-
Cukor 256 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 368.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1366 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 340 mg
-
Retinol - A vitamin: 1296 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 804 micro
-
β-crypt 107 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 725 micro
Összesen
3156
Kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
264
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A szilvás réteghez
- A vajat beledobjuk egy edénybe, és mehet hozzá egyből a cukor is. Közepes lángon melegítjük egészen addig, amíg minden egyes cukorkristály el nem olvad.
- Hozzáadjuk a szilvalekvárt, és elkeverjük.
- Egy magasabb falú serpenyőt kitunkolunk vajjal, és kevés liszttel megszórjuk. Tuti, ami biztos, még az aljára tehetünk egy méretre vágott sütőpapírt is, majd erre ráöntjük a még meleg cukros-szilvalekváros keveréket, és hagyjuk kicsit hűlni.
- A megmosott és negyedekre vágott szilvákkal körberakjuk a cukros máz tetejét, és félretesszük, amíg összeállítjuk a tésztát.
A tésztához
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval.
- Előkapjuk a robotgépet, és a szobahőmérsékletű vajat a vaníliarúd kikapargatott belsejével és a cukorral egyetemben habosra keverjük.
- Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan kikeverjük.
- Ezután szitálhatjuk is bele a lisztes keveréket. Érdemes 2-3 adagban, hogy könnyebben el tudjuk dolgozni.
- A végén az egészet a folyamatosan hozzáadagolt tejjel lazítjuk.
- A tésztával beborítjuk a szilvát, és elsimítjuk rajta.
- 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
- Ne hagyjuk teljesen kihűlni a formában, mert akkor az életben nem jön ki belőle rendesen. Még amikor langyos és kissé olvadt a cukros más, akkor borítsuk ki!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 402
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 16816
- Feltöltés dátuma: 2014. október 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Dávid
351 recept
Az első torta sajnos már nem érte meg a másnapot, hogy le tudjam fotózni, mert előbb elfogyott, mintsem megörökíthettem volna az utókornak, így ez itt már a második sütés. Puha, kellemesen édes és még szép is!
Hozzászólások (6)
Szia, szikrát kaptam ett?l a receptedt?l is. Viszont a 2. pontban azt írod, kitunkolunk egy serpeny?t vajjal liszttel. Nálam itt egy pici képzavar van.....:) Ha kitunkolok valamit (pl. pörköltszaftot) akkor akár azt az edényt -tányért - el se kell mosogatni..:D Gondolom itt arra utalsz, hogy vastagon kenjem ki és lisztezzem. Jó, ok..akkor viszont minek a süt?papír? Ez inkább vagylagos nem? Aztán, ezt az igéretes sütit megsüthetem piteformában is? Ha igen, kb. mekkorát javasolsz? Köszönöm! Gabi
Na válasz hiányában válaszolgattam magamnak. Ha másban is felmerültek ezek a kérdések: leírom a válaszokat:) 28 cm-es piteformámat kibéleltem süt?papírral. Nem kenegettem ki és nem is liszteztem. Leírás szerint elkészítettem mindent. Nincs alsó-fels? sütési lehet?ségem, így a hagyományos süt?mben elkészítettem. Kicsit több mint 40 perc. T?próba. Viszont örülök, hogy attól függetlenül, hogy elmaradt a segítség, tökéletes és finom sütit sütöttem ma a szilvát imádó férjemnek. Érdemes elkészíteni.
Köszönöm a receptet, zseniális! Igaz, maradékfelhasználás végett kefír-tej kombinációval készült és rizsliszttel, hogy gluténmentes legyen, de fantasztikusan jó lett! A szilvalekvár isteni szikra benne! És másnap (már ha megéri) talán még jobb, összeérve-picit megázva...a család követeli az újrasütést :)
Fincsi lett:)
Valóban elég értelmetlenül van leírva a recept egy része, de a süti biztosan jó.......
meg soha nem raktam tejet vagy sutoport a tarte tatin-ba, megis kivalo lett a teszta... en mindig teflonserpenyokben sutottem vegul, (lsizt-vaj illetve sutotpapir nelkul) es sose ragadt bele. Biztos szerencsem volt, vagy nem tudom.
Kevdves Ollocska, Ez azért lehet, mert ez nem egy tarte tatin recept. ízHUSZÁR
Hanem egy sult csirkecombe. http://www.nosalty.hu/recept/tarte-tatin a gyumolcs ami kulonbozik. Vajasteszta, vajkaramel, gyumolcsot bele, susd meg, forditsd meg = tarte tatin.
A szakács engedelmével válaszolnék. A fordított torta / upside-down cake/ f?leg piskótatésztával, míg a tarte tatin shortcrust vagy leveles tésztával készül. Remélem tudtam segíteni. :-)
a rakott krumplidnal kerdeztem egyebkent ma, megtisztelnel, ha arra is ilyen gyorsan valaszolnal. Szeretnem elkesziteni, de lattam, hogy tobben nekifutottak, aztan valahogy nem jott nekik ossze... pedig igeretes reci (az is).
Nekem túl sok szósz maradt az alján/tetején, így mikor kifordítottam a formából, teljesen eláztatta a tésztát. Most olyan, mintha nyers lenne, pedig leellen?riztem sütésnél és nem volt nyers. Ízre egyébként finom, de én kevesebb karamellt csinálnék hozzá legközelebb.